📌
#ایران دو مدل از
#جنگنده #میگ ۲۹ را از شوروی سابق خریداری کرده است؛یکی نوع تک سرنشین این جنگنده که صرفاً رزمی است و یکی هم نوع دو سرنشین آن که علاوه بر توان اجرای ماموریت رزمی توان اجرای ماموریت های آموزشی را هم دارد.
جنگنده های میگ ۲۹ ایران از نوع MiG-29B-12 Fulcrum-A هستند،(این مدل ها در پست های بعدی معرفی میشوند).
این مدل از میگ ۲۹ دارای رادار اصلاح شده برای افزایش قابلیت و سیستم (ECM) برای مقابله با جنگ الکترونیک سیستم (IFF) برای شناسایی دوست از دشمن است.
این جنگنده ها پس از ورود به ناوگان نیروی هوایی ارتش در دو پایگاه سازماندهی شدند و تا کنون هم در همین پایگاه ها مشغول فعالیت هستند.
همزمان با خرید جنگنده های میگ ۲۹ پشتیبانی از قطعات،تسلیحات و آموزش کارت به خلبانان و کادر تعمیر و نگهداری این جنگنده ها هم از شوروی سابق خریداری شد اما با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی،دیگر هیچ پشتیبانی فنی از این جنگنده ها صورت نگرفت و مسئولان نهاجا به این فکر افتادند که با استفاده از توان متخصصان داخلی کار تعمیر و اورهال این جنگنده را آغاز کنند.
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران کارهای بزرگی در حوزه بهروزرسانی جنگندههای میگ ۲۹ انجام داده است،به گونه ای که میگ ۲۹ مدل آموزشی یو بی (MiG-29UB) هم حتی به لوله سوخت گیری هواییمجهز شده است که این اقدام برای اولین بار در جهان صورت گرفته و کاری بزرگ و قابل توجه به حساب می آید.
بهسازی های مختلفی در چند سال اخیر روی جنگندههای میگ ۲۹ اجرا شده است که شامل به کارگیری سامانه ناوبری تاکتیکی جدید که وظیفه آن ارائه موقعیت هواپیما نسبت به ایستگاه زمینی است،به کارگیری سامانه های اویونیک جدید و نمایشگرهای پیشرفته دیجیتال چند منظوره و رنگی است. این نمایشگرها برای نمایش اطلاعات سامانه های در حال فعالیت در هواپیما نظیر موتور،نقشه جغرافیایی که هواپیما در آن به صورت متحرک نشان داده می شود سامانه های سلاح و رادار به کار میروند و نقش موثری در کاهش بار کاری خلبان،افزایش اطمینان پذیری هواپیما به دلیل احتمال بروز خرابی بسیار کم این وسایل،کاهش زمان و هزینه های تعمیر و نگهداری و افزایش میزان آماده پرواز بودن هواپیما دارند.
جنگاوران 🚀
🆔
@Jangavarann🇮🇷