سودان و ایران
کمک های نظامی ایران به سودان در دیپلماسی نظامی برای توسعه حوزه نفوذ ایران در سواحل دریای سرخ و سواحل سودان و همچنین کشورهای حوزه ساحل صحرا ارزیابی می شود.
همکاری های نظامی ایران وسودان از سال ۲۰۱۱ وارد فصل تازه ای شد و ایران پهپاد ابابیل ۲ در اختیار خارطوم قرار داد و سودان نیز در تسلیح نیروهای مقاومت در غزه کمک بسیار زیادی به تهران کرد.
همکاری های نظامی ادامه پیدا کرد و ایران در سال ۲۰۱۴ چهار عدد پهپاد ابابیل ۳ به سودان منتقل کرد ارسال، مهاجر ۲و ۴ به سودان همکاری های خارطوم و تهران در سواحل دریای سرخ را بیشتر کرد
قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان در سال ۲۰۱۶ بر روابط دوجانبه ایران و سودان تاثیر گذاشت و عمرالبشیر روابط خود با تهران را قطع کرد.
باکودتای نظامی در سودان در سال ۲۰۱۹ و عزل عمر البشیر و قدرت گیری ژنرال عبدالفتاح برهان تنش های داخلی به اوج رسید و ژنرال حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع بر علیه عبدالفتاح کودتای نظامی کرد و این درگیری ها همچنان بعد از گذشت دو سال همچنان ادامه دارد.
تحلیل گران نظامی سودان معتقد اند که عادی سازی روابط ایران و سودان و حمایت سیاسی و تسلیحاتی ایران از عبدالفتاح برهان که از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است تاثیر محسوسی در تحولات میدانی در خارطوم و دارفور داشته است و پهپادهای مهاجر ۶ ایران که تصاویر آن اخیرا در رسانه ها بازتاب داشته است ابتکار عمل میدانی خوبی برای ارتش سودان ایجاد کرد و برای اولین بار ارتش سودان موفق به کمک و ارتباط گیری با نیروهای محاصره شده خود در منطقه ام درمان در خارطوم پایتخت سودان شدند ،خارطوم در تصرف کامل ژنرال برهان است و نیروهای حمیدتی سعی می کنند از ام درمان نفوذ خود در خارطوم را افزایش دهند.
در استان دارفور نیز نیروهای واکنش سریع علی رغم حملات بی سابقه موفق به تصرف شهر الفاشر نشدند و نیروهای ارتش با پشتیبانی پهپادهای ایرانی از حالت تدافعی به ضد حملات و هجوم تغییر استراتژی دادند.
حضور کشتی نظامی اطلاعاتی بهشاد در سواحل سودان در دریای سرخ و احتمال حضور برجسته تر لجستیکی و مستشاری ایران برای حمایت از دولت قانونی سودان چشم انداز روشنی برای تثبیت نفوذ امنیتی و نظامی در دو طرف دریای سرخ و همچنین حضور موثر در کشورهای حوزه ساحل صحرا را خواهد داشت
ابوقاسم
🔸🔸🔸🔸