اهمیت بیداری شب
هَلْ مِنْ سَائِلٍ فَأُعْطِیَهُ؟ آیا سؤال کنندهای هست که در این وقت از ما طلب کند؟
هَلْ مِنْ مُسْتَغْفِرٍ فَأَغْفِرَ لَهُ؟ آیا گناهکاری باشد که از ما طلب آمرزش کند پس ما گناهان او را بیامرزیم؟
هَلْ مِنْ فَقیرٍ، هَلْ مِنْ مَریْضٍ؟([1]) آیا بیچارهای هست که از ما طلب کند، ما او را توانگر گردانیم؟ آیا بیماری هست که از ما صحّت و شفا خواهد، ما او را شفا دهیم؟
شب خیز که عاشقان به شب، راز کنند
که در بر و بام دوست پرواز کنند
هر جا که دری بود به شب در بندند
الّا در دوست، کان به شب، باز کنند([2])
شیخ صدوق در کتاب من لا یحضره الفقیه نقل نموده است که: جبرئیل نازل شد بر رسول خدا(ص) ، حضرت فرمودند: «ای برادر! مرا موعظه بکن!»
پس جبرئیل گفت:
«ای محمّد! به هر نحو زندگی خواهی بکن، آخر، مرگ خواهد بود. و هر چه را خواهی دوست بدار، آخر از او مفارقت خواهی کرد. و هر چه خواهی بکن، که آخر خواهی یافت کرده خود را. و بدان ای محمّد! که عزّت و شرافت مؤمن، به نماز شب است و آزار نرسانیدنِ به خلق».(3)
در حدیث، از جناب امیرالمؤمنین وارد شده است که فرمودند:
«هرگاه خداوندِ صاحب عزّت و جلال، اراده نماید که اهل زمین را عذاب کند، پس نظر میکند، جمعی هستند که خدا را دوست میدارند و دوستان خدا را دوست میدارند و مسجدها را به عبادت، تعمیر مینمایند و در نیمشبها طلب آمرزش و الحاح مینمایند، میفرماید: ای ملائکه! اگر حرمت این بندگان من نبود، هر آینه عذاب را بر اهل زمین نازل میساختم».(4])
در حدیث دیگر وارد شده است که: شخصی به جناب جعفر بن محمّد صادق8 شکایت کرد از گرسنگی و تنگی رزق، حضرت فرمودند: «ای مرد! آیا نماز شب میگذاری؟»
گفت: بلی.
حضرت فرمودند:
«دروغ میگوید کسی که گمان کند که شب، نماز شب کرده است و روز، گرسنه بوده باشد؛ خدای تعالی ضامن شده است که هر که نافله شب گزارد، روزی او را در روز به او میرساند. خدا دوست میدارد بنده را که در تنهایی، فکر آخرت خود کند و محاسبه نفس کند و اشک از دیده ببارد و شب را به بیداری و عبادت، احیا بدارد».([5])
و از جمله وصایای رسول خدا اَبی ذر غفاری را در مرض موت، این بود:
«ای ابوذر! وصیّت پیغمبر خود را به گوش و دل بدار تا تو را نفع رساند. ای ابوذر! کسی که ختم نماید عمر خود را به نماز شب، که آخرین شب از عمر او، به نماز گذشته باشد، پس او را بهشت خواهد بود».([6])
کانال امام جواد علیه السلام 👇
لطفاً با ذکر صلوات عضو شوید
http://eitaa.com/joinchat/2390163461Cfba74f2ff2