امام خمینی در دیدار فرستاده پاپ:
روحانیت مسیح، موافق این جنایات است؟ -۱
♦️امام خمینی در روز نوزدهم آبان ماه سال 1358 فرستاده پاپ اسقف هانیبال بوگینینى را به حضور پذیرفتند. ایشان در این دیدار که در قم صورت گرفت، انتقادات فراوانی را به عملکرد پاپ و موضع گیری او نسبت به تحولات جهانی وارد کردند:
«من اگر در این موقع حساس، مقامات دیگر تقاضاى ملاقات کرده بودند براى این موضوع نمى پذیرفتم، لکن مقام روحانیت ملت مسیح و پاپ اعظم احترامى دارند که ما پذیرفتیم و اتفاقاً خوشحال هم شدم از اینکه ایشان پیام فرستاده اند تا من مطالبى که باید به ایشان تذکر بدهم، تذکر بدهم.
من و ملت ما، بلکه ملتهاى مستضعف جهان- اعم از مسلمین و نصارى و غیر آنها- یک نقطه ابهام پیش ماست که من میل دارم این نقطه ابهام را تذکر بدهم. گوش سى و پنج میلیون جمعیت ایران که پنجاه سال است در زیر یوغ استعمار و فشار خصوص امریکا، و اخیراً فشار خصوص آقاى کارتر هستند، و گوش میلیونها جمعیت مستضعف، انتظار نوازشى از مقام روحانیت پاپ داشت؛ نوازش پدرانه اى که لااقل استفسار از حال این مستضعفین باشد، و نسبت به مستکبرینى که[از طرف آنها] به اینها ظلم شده است، و در زیر فشار ظلم بودند، هشیارى داده شده باشد، میانجیگرى شده باشد بین ملتهاى مستضعف و آن ابرقدرتها که خودشان را مسیحى معرفى مى کنند.
و گوش ما همچو نداى روحانى اى را نشنیده است تا حالا. چه شده است که ما پنجاه سال کشته دادیم؛ کشته هاى دستجمعى، در حبس بودیم؛ حبسهاى غیر انسانى که بهترین افراد این ملت را در آنجا شکنجه هاى غیر انسانى مى دادند، و یک میانجیگرى در کار نبود. و آقاى پاپ اعظم به فکر این نیفتادند که از این ملت مستضعف پشتیبانى کنند، یا لااقل میانجیگرى کنند که ایشان دست از سر این مستضعفین بردارند.
چه شد که امروز که ملت ما، جوانهاى ما که سالهاى طولانى تحت فشار و تحت رنج بودند، رفته اند و این چند نفرى که در آن لانه جاسوسى به سر مى بردند و عامل توطئه و جاسوسى بر ضد ملت ما بودند، بلکه بر ضد منطقه، و قراین و شواهد در این امر زیاد است، و بزرگتر شاهد اینکه تمام پرونده ها را و چیزهایى که در آنجا بوده است تا توانستند آنها را بدل به یک پودرى کردند که قابل استفاده دیگر نیست.
...سفارتخانه ها حق قانونى ندارند که جاسوسى بکنند یا توطئه. و این مرکز، به حسب آن طورى که کارشناسها تا کنون توانسته اند بفهمند، مرکز جاسوسى و مرکز توطئه بوده است. چه شد که در این وقت آقاى پاپ اعظم به فکر این افتادند که اینها را باهاشان رفتار خوب بکنند و آزادشان کنند...
ما میل داشتیم که در طول این مدت، [از طرف]یکى از مقامات روحانى خارج، و خصوص روحانى بزرگ نَصارى، یک تفقدى به حال این ملت ضعیف شده باشد. من نمى توانم باور کنم که واتیکان بى خبر بوده است از این مسائل. و نمى دانم این نقطه ابهام را چه بکنم؟
اگر ملت ما از من پرسید که روحانیت مسیح، موافق است با این جنایاتى که اینها کردند، من چه جواب به اینها بدهم؟".
🔻ادامه دارد🔻
@IMANI_mohammad