📌تکمیلی / چرا سوریه، این متحد دیرینه ایران، در برابر تجاوز اسرائیل به ایران سکوت اختیار کرده است؟
هرچند اسد در نهایت شهادت سید حسن نصرالله را تسلیت گفت، اما سکوت چند روزه او قابل تامل بود. زمانی که اسرائیل در سال ۲۰۰۶ به لبنان حمله کرد، اسد بسیار صریحتر از امروز عمل کرده بود. تحلیل گران در رسانههای مختلف از العربی جدید گرفته تا دویچه وله، این سکوت را «غافلگیرکننده» و «مرموز» توصیف کرده اند.
العربی جدید میگوید سوریه میخواهد یک همسایه رام و سازگار برای اسرائیل باشد.
دویچه وله در گزارش خود گفته سوریه در طول تاریخ نوعی توازن را با اسرائیل ایجاد کرده و حتی در شرایطی که خانواده اسد با ایران متحد شدند، دولتهای سوریه سعی کردهاند با آرام نگه داشتن جبهه جولان از درگیری با اسرائیل دوری کنند.
گروه سوفان، یک شرکت مشاوره امنیتی ایالات متحده، اوایل سال جاری گزارشی منتشر کرد و در آن نوشت، اسد میداند که درگیر شدن شدید با اسرائیل میتواند تواناییهای ارتش آن را برای محافظت از حکومت دمشق تضعیف کند. جنگ داخلی ۱۳ ساله سوریه دولت اسد را متزلزل کرده و اگر اسد تضعیف شود، گروههای ضد دولتی فرصتی تازه پیدا میکنند دوباره بجنگند؛ بنابراین مساله بشار اسد، حفظ نظام است و برای این هدف هم بین ایران و اسرائیل گیر افتاده است.
دویچه وله به نقل از یک کارشناس در اندیشکده چتم هاوس بریتانیا مدعی شده اسرائیل به طور غیرمستقیم به اسد گفته در ماجرای جنگ با ایران دخالت نکند وگرنه باید بهای سنگینی پرداخت کند. از سوی دیگر ایران هم به اسد گفته باید مسیر تامین حزب الله از طریق سوریه باز بماند.
دویچه وله در گزارش خود نوشته «اسد برای جلب رضایت اسرائیل از تظاهرات طرفداران حزب الله جلوگیری کرده و نیروهای سوری را از نزدیکی جولان خارج کرده و از روسیه خواسته است نیروهای روسی را جایگزین کند. همزمان هم برای جلب رضایت ایرانیها، سربازان سوری را به حلب و ادلب فرستاده تا رزمندگان حزبالله که قبلاً در آنجا مستقر بودند، بتوانند به لبنان بروند و به آنها اسلحه برسانند.»
کارشناسان معتقد نیستند که سوریه، ایران را قربانی خواهد کرد اما احتمالا به دنبال راهی برای ایجاد توازن میان ایران و اسرائیل خواهد بود.
.
🌐
#اخبارمحورمقاومت
@mehvarmo
@mehvarmo
🆔 آیدی برای تبلیغات
@f_aaha
🚩گامی به سوی ظهور ...