➖
احکام نمازهای مستحبی
✅
همه نمازهای مستحبی دارای احکامی هستند:
🔹۱. مخیر هستیم آنها را بلند بخوانیم یا آهسته (۱)
🔹۲. نمازهای مستحبی را به جماعت نمی شود خواند.مگرچهارنماز؛ نماز باران و عید فطر و عیدقربان. (۲) ونمازی که فرادا خوانده بعدجماعت منعقدشده است.
🔹۳. مخیر هستیم که ایستاده بخوانیم یا نشسته یا در حال حرکت که در این صورت (درحال راه رفتن) رکوع و سجود را با اشاره سر انجام می دهیم و نیز در این صورت لازم نیست رو به قبله باشیم و شرط آرامش بدن نیز ساقط است. (۳)
🔹۴. نمازهای مستحبی رادرهرجا می شود خواند بجزنافله ظهروعصردرسفر،زیرا مسافری که نمازهای چهاررکعتی رابایددورکعتی بخواندنباید نافله ظهروعصر بخواند ولی نافله عشا (دورکعت وتیره) رارجاء می تواند بخواند (به امیداین که صحیح باشد). (۴)
🔹۵. در نمازهای مستحبی انسان مخیراست بنارا بررکعت اول بگذارد و یک رکعت دیگربخواند و می تواند بنارابررکعت دوم بگذارد و سلام دهد. ولی اگردرنمازمستحبی شک کردرکعت دوم است یا سوم، حتما بنا رابردوم می گذارد زیرا نمازمستحبی سه رکعتی نداریم. (۵)
🔹۶. کم شدن رکن ، نماز مستحبی را باطل می کند اما اضافه شدن رکن باطل نمی کند.
مثلا کسی درنمازمستحبی سوره حمدرافراموش کرد وبه رکوع رفت باید برگردد حمدرابخواند ودومرتبه به رکوع برودواین اضافه شدن رکن (رکوع) نمازرا باطلنمی کند درصورتی که درنمازواجب نمی شود این کاررا کرد یعنی اگرکسی درنمازواجب حمد رافراموش کند و به رکوع برود باید نمازرا ادامه دهد واگربرگردد برای خواندن حمد ودومرتبه به رکوع رودنمازش باطل است. (۶)
🔹۷. اگر گمان کردیم باید گمان را بگیریم مثلا گمان کردیم رکعت اول هستیم باید حتما بنا بگذاریم که رکعت اول هستیم. این حکم درنمازهای واجب نیز جریان دارد. (۷)
🏷
پینوشت:
۱ - موسوعة الامام الخوئی (م۱۴۱۳) ج۱، ص۹۹
۲ - مناهج الاحکام ،میرزای قمی (م۱۲۳۲) ص۴۲۱
۳ - مجمع الرسا ئل ،ج۱،ص۲۴۱
۴ - توضیح المسائل محشی، ج۱،ص۴۲۷
۵ - همان، ص۶۴۸
۶ - توضیح المسائل محشی، ج۱، ص۶۴۸
۷ - همان
#احکام
🖋
#لبیک_یا_خامنه_ای
🆔
@esteftaate_rahbary
در ثواب نشر احکام شریک شوید