♦️چند نکته در مورد انتخابات عراق که در حال برگزاری است:
▫️بیانیه ایت الله سیستانی و فتوای ایت الله حائری
💢یکی از مواردی که بر میزان مشارکت واجدین شرایط و بر طیف رای دهنده تاثیر گذار است(له یا علیه)، بیانات مراجع تقلید است. تشویق مردم برای حضور در انتخابات، در اولویت قرار دادن "مصالح علیا"، ترجیه دادن انتخابات به عنوان روشی برای اعتراض و ایجاد تغییر در جامعه نسبت به روش های اعتراضی دیگر با وجود نواقص ساختار سیاسی، سر فصل های بیانیه ایت الله سیستانی در مورد انتخابات بود. در کنار این بیانیه، ایت الله حائری صریحانه فتوا صادر کردند و رای دادن به جریان ها و احزابی که مخالف حشدالشعبی و به دنبال ادغام یا انحلال آن اند( پروژه DDR) را حرام دانست.
▫️محرومت کردن نیروهای حشدالشعبی از انتخابات
💢در روز گذشته نیروهای امنیتی به پای صندوق رای رفتند و مسئله مهم، عدم حضور نیروهای حشدالشعبی به علت عدم تعیین مکانیزم مشخص برای رای دادن نیروهای این سازمان بود
با توجه به اینکه نیروهای حشدالشعبی رای مشخص و پایگاه اجتماعی جریان های مقاومت اند، این اهمال، عمدی به نظر میرسد.
▫️ائتلاف فتح، حشدالشعبی سیاسی
💢در این دوره انتخابات، جریان صدری حشدالشعبی یعنی همان عصائب اهل الحق به رهبری قیس الخرعلی، حزب و کاندیدای مستقل ارائه نکردند و ذیل ائتلاف فتح کاندیدای خود را ارائه کرد که گامی مهمی در جهت یک دست و یک پارچه شدن جریانات مختلف محور مقاومت در عراق است. ائتلاف فتح به عنوان حامی سیاسی حشدالشعبی کارکرد وحدت آفرینی حشدالشعبی را در کارزار سیاسی اجرا کرده.
▫️محلی تر شدن سیاست
💢دو خصلت همیشه عراق که در همه حوزه ها دیده میشود محلی بودن و حرکت پایین به بالا در جامعه است. در عراق همه چیز محلی است، حکومت و دولت حاکم در عراق بدون ارتباط بزرگان هر محله، هر شهر، هر منطقه و هر استان عملاً وجود خارجی ندارد. قانون جدید انتخابات کاندیداتوری را مختص به مناطق هر استان قرار داره و مثل قبل مردم هر استان بدون توجه به محل اقامت نمی توانند به کاندیدای مورد نظر رای دهند بلکه هر شهرستان و منطقه ای کاندیدای های خاص خود را دارد. این محلی تر شدن سیاست در عراق همان عراقی تر شدن سیاست در عراق است و طبق قاعده همه جایی در عراق، سیاست هم محلی تر شد و عملا عشایر هر منطقه که معمولاً به تفکیک هر عشیره در محله های مشخص زندگی میکند.
▫️الکاظمی یا المالکی، یک نزاع نفس گیر
💢یکی از مسائلی که در این دوره انتخابات به وجود آمد مطرح شدن گسترده دو اسم مصطفی الکاظمی و نوری المالکی برای پست نخست وزیری قبل از حتی برگزاری انتخابات است، معمولاً مطرح شدن اسم ها برای نخست وزیری وقتی رخ میداد که بعد از انتخابات احزاب مشغول واگرایی و هم گرایی و ائتلاف و امثالهم بودند و چند حزب بر سر یک شخصیت به توافق میرسند، این بار پایگاه اجتماعی احزاب پیشاپیش نخست وزیری را بین این دو قرار دادند.
▫️حرکه حقوق، خون جدید
💢از پدیده های این انتخابات نیز حضور یک حزب جدید جوان به نام حرکه حقوق است، این حزب توسط کتائب حزب الله، تشکیلات شهید ابومهدی المهندی حمایت میشود. شعار این حزب، طلب انتقام خون ابومهدی و حاج قاسم به عنوان مطالبه و حقی سلب شده در کنار حقوق دیگر است. اغلب شخصیت های این حزب شخصیت های جوان و چهره های جدیدی اند که وارد کارزار سیاسی شدند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌍فرات تا نیل
📡
@jonbeshsaybery