🔰 نقش آموزه های اسلام در پیشرفت علم
✍ برخی از افراد ناآگاه با طرح این ادعا که دین با علم در تعارض است، همیشه به دین میتازند، این اندیشه که از آموزههای کلیسا برخواسته است، به برخی از مخالفان اسلام نیز سرایت کرده است به گونهای که این افراد نیز مدعی هستند که دین اسلام جلو علم را گرفته است،
👈این در حالی است که آموزههای اسلام مسلمانان را تشویق به علم آموزی کرده و سبب بنا کردن تمدنی شده است که اثرات زیادی بر تمدنهای بعد از خویش داشته است.
🔹جرجی زیدان مورخ مسیحی در این زمینه مینویسد:
🔸دانش پروری و علم دوستی بزرگان اسلام، سبب شد که روز به روز مؤلف و کتاب در قلمرو اسلام فزونی یابد و دایره تحقیق وسعت پیدا کند.
پادشاه و امیر و وزیر، دارا و ندار، عرب و ایرانی، رومی و هندی، ترک و یهود، مصری و مسیحی، دیلمی و سریانی و... در خلافت اسلامی شام و مصر و عراق و فارس و خراسان و ماوراء النهر و سند و آفریقا و اندلس و غیره در تمام شبانه روز به تأليف مشغول شدند و خلاصه هر جا اسلام حکومت میکرد، علم و ادب به سرعت پیشرفت مینمود.
👈در این تألیفات گرانبها خلاصهای از تحقیقات بنی نوع انسان از روزگار پیشین تا آن زمان دیده میشد و مباحث مهمی از علوم طبیعی، الهی، نقلی، ریاضی، ادبی و عقلی در کتب جمع شده بود و در نتیجه تحقیقات علمای اسلام، علوم مزبور دارای شعب متعدد گشت.
📖 جرجی زیدان، تاریخ تمدن اسلام، علی جواهر کلام، ص ۵۹۵.
💠اندیشه تشیع:
♨️
@kalamema 👈