❌ دوستانی که در بورس فعالیت می کنند یا تمایل به فعالیت در بورس دارند حتما مقااله زیر را بصورت کامل و دقیق مطالعه کنند ، آنگاه تصمیم بگیرند❌
👇🏻👇🏻
🔹 اقتصاد سیاسی بورس
مقاله سیدیاسر جبرئیلی جمعبندی خوبی از نظرات موافقان و مخالفان
#بورس ارائه کرده و راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش بورس:
🔸 در یک نظام اقتصادی سالم، اولاً باید به فعالیتهای مولد پاداش داده شود و ثانیاً فعالیتهای غیرمولد جذابیتی برای بازیگران اقتصادی نداشته باشند.
🔸 بازار بورس مکانیسمی است که پساندازهای خرد و کلان راکد را به نیاز تأمین مالی شرکتهای تولیدی پیوند میزند. به نحوی که از یک سو شرکتهای تولیدی با واگذاری بخشی از سهامشان در بازار بورس به سرمایهگذاران، نیاز خود به نقدینگی را تأمین میکنند و از سوی دیگر، سرمایهگذاران با رونق یافتن فعالیت آن شرکت و افزایش سودآفرینیاش، از دو ناحیه «سهمبری از سود» و «افزایش ارزش سهام» منتفع میشوند.
🔸 روزانه به طور متوسط ۱۵۰۰ میلیارد تومان پول جدید وارد بورس میشود، اما بخش بسیار ناچیزی از این پول به صنعت و تولید اصابت میکند.
🔸 اساساً هیچ تناسبی میان افزایش شاخص سهام و تولید ناخالص داخلی کشور دیده نمیشود؛ لذا عمده آنچه در بورس اتفاق میافتد، نه ارتباطی به جذب نقدینگی در تولید دارد و نه رشد قیمت سهام تابعی از سودآوری شرکتهاست
🔸 نخستین اقدام ضروری این است که نهادهای دولتی و حاکمیتی یا تحت امر دولت که پولهای پرقدرت در اختیار دارند (به ویژه بانکها و مؤسسات مالی- اعتباری)، از عملیات سفتهبازانه منع شوند.
🔸 دومین اقدام هم این است که سازمان بورس باید مکانیسمی تعریف کند که ارزش سهام، تابعی از میزان سود و زیان شرکت باشد و اجازه نوسان قیمت در نتیجه عرضه و تقاضای کاذب و سفتهبازانه داده نشود.
🔸 اقدام ضروری سوم این که از فرصت رونق بورس برای هدایت نقدینگی به تولید از این سه طریق بهرهبرداری شود
🔸 اقدام بعدی اعمال مالیات بر سفتهبازی است.
متن کامل مقاله👇
yun.ir/n0xnwe
پ.ن: بورس می تواند کمک کار تولید باشد به شرطی که دولت از اهرمهای نظارتی خود استفاده کند و این بازار را کنترل کند.
@kalemat