بسم الله الرحمن الرحیم// ⁉️ پرسش و پاسخ 💠 آیا می توان با اصلاح غذا، آثار روزه را تقویت کرد؟ ✍️ پاسخ : ✧ خوردن و نوشيدن به هنگام افطار و سحر، از آداب اصلی روزه دارى است. از اين رو، در نظر اسلام، حلال يا حرام بودن غذاها، اندازه و نوع آنها و همچنين انگيزۀ روزه داران از خوردن و آشاميدن، در ميزان بهره ورى از روزه نقشى اساسى دارند. 🔻نخستين شرط بهره ورى از روزه، آن است كه نيروى تأمين كننده و پشتوانۀ انسان براى روزه گرفتن، حلال باشد. غذاى حرام، نه تنها در بهره مندى انسان از آثار و بركات روزه، نقش تخريبى دارد، بلكه آفتى است كه همۀ عبادت ها را تهديد مى كند. 🔹انگيزه روزه دار در خوردن و آشاميدن در وقت افطار و سحر ، تأثير مهمّى در بهره ورى كامل از بركات روزه دارد. ميان روزه دارى كه سحرى و افطار را تنها براى رفع گرسنگى و تشنگى مى خورد، با كسى كه آنها را به قصد قربت و كسب رضاى الهى مى خورد، فرق بسيار است. نورانيّت غذای افطار و سحری كه روزه دار با قصد قربت آن را مى خورد، هرگز با روزه اى كه روزه دار با انگيزۀ حيوانى و خواستۀ نفْس غذا مى خورد و نيرو مى گيرد، برابر نيست. 🚩 شروط بهره مندی بیشتر از دستاوردهاى ضيافت الهى: ▫️ یک. حلال بودن آنچه خورده و آشاميده مى شود و پرهيز از غذاهاى حرام و شبهه ناك. ▫️ دو. تناسب نوع و مقدار غذاها و نوشيدنى ها با نياز بدن و پرهيز روزه دار از غذاهاى رنگارنگ و افزون از حدّ نياز. ▫️ سه. خوردن و آشاميدن به قصد قربت و با انگيزۀ كسب رضاى الهى و اطاعت از فرمان او. 📚ماه خدا، ص۱۹۵ https://eitaa.com/kanaltablighiramezani