⚡عمروعاص ها مشغول کارند، لطفا مراقب باشید ⚡
در خبرهای اخیر دو مطلب کوتاه ولی مهم دیده می شود که باید به برآیند آنها توجه ویژه کرد:
۱. دپوی ۶ میلیون تن کالای اساسی کشور در گمرک ها
۲. مشکلات در مذاکرات وین در حال رفع است وبه زودی خبرهایی از توافق با آمریکا خواهد رسید
در فضای انتخاباتی کشور و تحولات پس از پایان زمان ثبت نام نامزدها، آنچه که به روشنی قابل لمس است آنکه در جناح انقلابی و ولایی با آمدن آیت الله رئیسی شور و شوق زیادی ایجاد شده و پرچم های وحدت برافراشته است.
اما در جناح مقابل سکوت و سکون عجیبی ملاحظه می شود و تنها اتفاق چالشی، حضور آقای لاریجانی در روز ثبت نام با یک حمله ظریف و حساب شده به دو ساحت میدان و قضا بود.
بررسی شرایط موجود نشان می دهد که جناح غربگرای کشور که از ترکیب سه ضلع اصلاح طلبان، اعتدال گرایان و کارگزاران سازندگی شکل می گیرد؛ بعد از ثبت نام آیت الله رئیسی وارد پلان دوم خود شده اند.
در این سناریو، برای مدت ده روز (تا تعیین وضعیت صلاحیت نامزدهایشان) فضای رسانه ای و افکارعمومی را رها کرده و با رصد فضای مجازی و فضای عمومی ، نقاط قوت و ضعف جریان انقلابی را با همکاری بنگاه های غربی صاحب سرویس شبکه اجتماعی فعال در ایران شناسایی می کنند.
در گام بعدی که احتمالا بلافاصله پس از اعلام نتایج صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان آغاز می شود، ابتدا اخبار توافق با اروپا و آمریکا در وین منتشر شده و چالش با مجلس شورای اسلامی در مورد ضرورت اجرای توافق جدید کلید خواهد خورد.
با ملتهب شدن فضای سیاسی بین مجلس و مردان دیپلماسی، افکارعمومی از فضای گفتمانی مبارزه با فساد به سمت فضای گفتمانی رفع تحریم ها برای حل مشکلات معیشتی مردم سوق داده می شود.
آقای لاریجانی در این چالش با چهره ای دیپلمات وار، مدافع جریان تفاهم با غرب شده و بهبود شرایط معیشت را وابسته به احیای برجام معرفی می کند. همزمان شاهد از غیب رسیده و ۶ میلیون تن کالای دپو شده روانه بازار می شود. قیمت طلا و ارز هم کاهش یافته و یک جریان بزرگ رسانه ای فوران می کند.
در این شرایط جناح انقلابی دو گزینه پیش رو خواهد داشت که هر دو گزینه به شدت هزینه زا خواهد بود:
۱. در مقابل جریان رسانه ای ضرورت تفاهم با غرب برای بهبود معیشت مردم با تمام توان بایستد
۲. موضعی انفعالی اتخاذ کرده و تلاش کند وارد این چالش نشود.
در حالت اول صحنه انتخابات طبق خواست جریان غربگرا به سمت دوگانه گفتمانی صلح همراه با بهبود معیشت مردم و جنگ همراه با تداوم مشکلات و دشواری های معیشتی (دیپلماسی و میدان) خواهد رفت که هزینه سنگین این دوگانه را جریان انقلابی در انتخابات های قبلی نقدی پرداخته است.
در حالت دوم، رخوت و اختلاف در داخل اردوگاه نیروهای انقلابی رسوخ کرده و انتقادات درون گفتمانی این جریان شدت می گیرد. این در حالی است که طرفداران و سمپات های جریان غربگرا پس از تحمل حدود سه هفته فشار طاقت فرسای جریان رسانه ای و فکری نیروهای انقلابی؛ مانند فنر فشرده شده ای که رها می شود عمل کرده و با تمام قوا به عرصه وارد می شوند. لشکر سیلیبریتیرها، افراد شاخص جریان غربگرا در داخل و خارج کشور، بخشی از بدنه محافظه کار و اشرافی جریان اصولگرایی، تمام نیروهای خرد وابسته به جریان فکری اصلاحات، جبهه معاندین جمهوری اسلامی و شبکه های فارسی زبان ضد انقلاب طبق برنامه از قبل آماده شده با هم وارد کارزار انتخاباتی شده و تلاش می کنند ورق اقبال مردم به آیت الله رئیسی را برگردانند.
آرامش ظاهری این روزها در فضای انتخاباتی کشور همان آرامش قبل از طوفان است. آیا جریان انقلابی پلان مواجهه با سناریوی فوق را طراحی کرده است. ان شاءالله در روزهای آینده پیرامون رهیافت جریان انقلابی در قبال سناریوی خطرناک جریان غربگرا سخن خواهیم گفت.
ومکرو و مکرالله والله خبرالماکرین
حسین ابراهیمی کوشالی
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰