🇮🇷
📝 الزامات رسیدن به قله
🍃🌹🍃
🔻روز پنجشنبه بود که مجمع فرماندهان #سپاه به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند. یکی از محورهای بیانات ایشان وضعیتشناسی از شرایط جاری کشور بود. ایشان نظام را در حال رسیدن به قله دانستند و فرمودند: «ما فصل مشبعی را حرکت کردیم. ... این شیب تند را عبور کردیم، به قلهها نزدیک شدیم. نباید خسته بشویم. امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست. ... روز امید است، روز حرکت است.»
اما برای رسیدن به پیشرفت نهایی یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب قله الزاماتی وجود دارد.
1⃣ چشمانداز را تغییر دهیم: ما کجا ایستادهایم؟ پاسخ به این پرسش را میشود از دو جنبه دید و پاسخ داد. گاه ممکن است که با دیدن کاستیها و رجحان آن، به این نتیجه برسیم که مسیر به سمت قله نیست؛ بلکه در یک سراشیبی و سقوط است. این منفیبافیها را این روزها در برخی نگاههای ژورنالیستی، حجاریان، عبدی، رنانی و... به کرات دیدهایم. اما منظر دومی که میشود به پرسش «کجا ایستادهایم؟» پاسخ داد، دیدن پیشرفتها و مسیر طی شده است. اینکه امروز مشکلات وجود دارد، امری کتمانناپذیر است؛ اما آیا باید اسیر ذهنیتها شد؟ پاسخ «خیر» است. وجود اشکالات نباید مانع دیدن پیشرفتها شود و اذعان به پیشرفتها نباید ما را دچار توهم یا سانسور واقعیتها کند.
2⃣ تاریخ بخوانیم: عصر امتیازات قاجاری، قرارداد ۱۹۰۵ و ۱۹۱۵، تحتالحمایگی انگلیس در ۱۹۱۹، قحطی بزرگ، به قدرت رساندن شاه با اراده افسران انگلیسی و عزل او پس از ۱۶ سال، کودتای ۲۸ مرداد و... بخشی از تاریخ ماست. تاریخی که نشان میدهد، پادشاه این کشور با برنامهریزی شاپور ریپورترها بر سر کار میآمد و با اراده چرچیل و روزولتها میرفت. مطالعه این تاریخ میتواند به ما نشان دهد که ما از آن ته دره و شیبها گذر کردهایم. قدیمیها میگفتند: «ملتی که تاریخ نخواند خودش عبرت تاریخ خواهد شد.»
3⃣ اختلاف ممنوع: اختلافها موجب هدر رفتن توانها و گاه تقابل آنها میشود. سالهاست که دنیا معتقد است لازمه پیشرفت ایجاد ساختارها و نهادهای همافزا (integrative institution) است. در رسیدن به قله نمیشود معیشت مردم و حل مشکلات را رها کرده و به بهانه تغییر یک معاون یقهگیری کرد و زد و خورد راه انداخت.
4⃣ کار جهادی: الزام چهارم کار است و کار است و کار. در رفع عقبماندگیها آنچه به ما کمک میکند، روحیه جهادی و خسته نشدن است.
✍🏻یعقوب ربیعی
️
@samen_esf1399
══•ஜ۩🥀۩ஜ•══