💰👥
#اقتصادی_اجتماعی
🔹 مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران:
معوقات بانکی ۲ برابر بیشتر از ارقام روی کاغذ است
🔸 مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه مهمترین مشکل نظام بانکی معوقات است، گفت: معوقات سیستم بانکی ممکن است روی کاغذ ۱۰ تا ۱۵ درصد تعریف شود اما در عمل این معوقات به بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد میرسد.
به گزارش ایسنا، مرتضی اکبری در نشستی خبری گفت: وقتی که معوقات به سیستم بانکی بازنگردد، بانک با کمبود منابع مواجه میشود و وقتی که با کمبود منابع مواجه میشود، مجبور است برای کسری نقدینگی خود، نرخ سود را افزایش دهد اما با افزایش نرخ سود بانکی، عملاً قیمت تمام شده آن پول در بانک دچار افزایش میشود؛ لذا معوقات بزرگترین مشکل نظام بانکی است.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران اضافه کرد: البته ممکن است که استمهالهایی که از سوی دولت و مجلس صورت میگیرد، منجر به عدم بازگشت پول به نظام بانکی شود.
بانک هنگامی که با کسری نقدینگی یا درخواست تسهیلات از سوی مردم مواجه میشود، برای آنکه سپردههای خود را نگه دارد یا سپرده جدیدی را جذب کند، مجبور است که سود را افزایش دهد؛ درنتیجه اگر بانکی نرخ سود خود را افزایش میدهد، به دلیل کمبود نقدینگی است که برای او به وجود
آمده است.
گفتنی است معضل تسهیلاتی که بانکها بدون حساب و کتاب دقیق در اختیار برخی افراد خاص و دارای نفوذ قرار میدهند، از گذشته به عنوان مشکل کلیدی نظام بانکی مطرح بوده است و بسیاری از فسادهای بانکی که اخیرا خبرساز شده است، به همین موضوع بازمیگردد.
در همین رابطه، وزیر فعلی اقتصاد و دارایی اول آبانماه، زمانی که هنوز به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد مطرح بود، ضمن گلایه از ساختار ناموزون بانکها، بر اصلاح نظام بانکی و کاهش معوقات تاکید کرد.
دژپسند با حضور در جمع اعضای اتاق بازرگانی گفت: البته اصلاح نظام بانکی نیازمند بسترهایی است؛ مثلا اعتبارسنجیها باید درست انجام شود و معوقات کاهش پیدا کند تا سیستم بانکی بتواند با اعطای تسهیلات، نیازهای مالی بخش خصوصی را تامین کند.
همزمان، دادستان تهران هم یکی از مشکلات بانکها را معوقات آنها دانست و با ذکر برخی مصادیق آن تصریح کرد: «از این گونه مصادیق، افراد زیادی هستند که اموال عمومی را تاراج کردند و وقتی دادستانی با آنها برخورد میکند، برخی اعتراض میکنند».
شایان ذکر است، یک روی سکه این معوقات، ابربدهکاران بانکی هستند که با استفاده از رانت و با هدف دلالی، منابع بانکی را میبلعند، اما روی دیگر سکه تولیدکنندگانی هستند که برای تأمین نقدینگی، توسعه کسب و کار و ... ناچار به گرفتن تسهیلات شدهاند، اما در دام بهره بانکی گرفتار آمدهاند. جریمه و سود مرکب، بخش بزرگی از این معوقات را تشکیل میدهد؛ موضوعی که همواره مورد اعتراض علما هم بوده، اما گامهای بلندی در جهت رفع آن برداشته نشده است.
http://kayhan.ir/fa/news/153735
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper