🔰جایگاه "زنان" در اسلام (بخش چهارم)
۵-امّ دَردا بانوی فضل و خرد و عبادت:
نام با فضیلتش خیره است، همسر عامر بن حارث بود. برخی از علمای مسلمان چون ابن اثیر جزری و ابن حجر عسقلانی و ابن عبدالبر اندلسی از او نام بردهاند.
۱ ـ ميمون بن حميران میگويد: به امّ درداء گفتم: چيزی از پيامبر صلی الله علیه وآله شنيدهای؟ و آن را به ياد داری؟ گفت یک وقـت در مسجد به حضور رسول خدا صلی الله علیه وآله وارد شدم وی در حالی كه نشسته و به موعظه و ارشاد مشغول بود، میفرمود: «ما يوضَـعُ فـي ِ الْمِيزَان ِ اَثْقل ُ مِن ْ خُلُق ٍ حسنٍ»
در روز قيامت در ميزان عمل انسان هيچ عملی از حسن خُلق سنگينتر و ارزشمندتر نخواهد بود.
٢ ـ طلحة بن عبيداالله میگويد: از امّ درداء شنيدم روايت ميكرد، از رسول خدا صلی الله علیه وآله شنيدم كه میفرمود: «يـستَجاب ُ لِلْمـرءِ بِظَهرِ الْغَيب ِ لاِخِيه ِ فَما دعا لاِخِيه ِ بِدعوة ٍ اِلاَّ قَال َ الْملَك و لَك مِثْلُهُ...
دعایی كه انسان پشت سر برادر مسلمان خود انجام میدهد در حق او مستجاب میگردد و هر دعایی كه میكند فرشته الهی
كه مأمور رسيدگی به دعاها است میگويد: خودت هم به اين خواسته خواهی رسيد و آنچه را كه برای یک مسلمان خواستی به
خودت نيز داده خواهد شد.
۶-امّ عطیه انصاری بانوی دانشمندی که در هفت جنگ شرکت داشت:
نام اين بانو نَسيبه و او دختر حارث انصاری است، علمای رجال مانند شيخ طوسی، اردبيلی و عليـاری تبريـزی وی را راوی حديث و از ياران بزرگ و خدمتگزار رسول خدا صلی الله علیه وآله دانستهاند.
ابن سعد مینويسد: ام عطیه با پيغمبر صلی الله علیه وآله بيعت كرد و مسلمان شد، با آن حضرت در جنگها شرکت نموده و از آن بزرگوار حديث روايت كرده است.
حفصه دختر سیرین میگوید: ام عطیه به من گفت: من با رسول خد صلی الله علیه وآله در هفت جنگ شرکت کردم و کا من در جنگ این بود که برای لشکریان غذا میپختم و از اثاث و اموال آنها مراقبت میکردم، به معالجه مجروحین میپرداختم و از بیماران نگهبانی و پرستاری مینمودم.
همچنین حفصه از ام عطیه روایت میکرد كه او گفته است وقتی دختر رسول خدا صلی الله علیه وآله زينب از دنيا رفت، رسول خدا مرا تعليم داد كه جسد زينب را سه بار با آب خالص و آب سدر و كافور غسل بدهم و آنگاه كه اين مرحله از كار تمام شد، او را با خبر كنم؛ من هم پس از اين مرحله رسول خدا صلی الله علیه وآله را مطلع كردم، آنگاه آن حضرت پارچهای آورد و مرا راهنمایی كرد تا بدن را كفن كنم.
و بالاخره او كيفيت غسل دادن مردگان را به مسلمانان تعليم میكرد. علاّمـه مامقـانی رجـالی معـروف مـینويـسد: از اينكـه مسلمانان درباره غسل دادن مردگان خود به امّ عطيه اعتماد میكردهاند، به دست میآوریم که او مورد وثوق بوده است.
ام عطیه روایت میکند: رسول خدا صلی الله علیه وآله به ما و دختران بالغ و زنان خانهدار دستور داد از خانه خارج شویم و در نمازهای عید فطر و قربان شرکت کنیم.
📚 جایگاه بانوان در اسلام، نوشته آیت الله العظمی حسین نوری همدانی
#جایگاه_زن_در_اسلام
#الگو
🏴 منادی زمان
⚫️
https://eitaa.com/joinchat/926416915Cbf389c9b03