تخم مرغ های قهوه ای ضرورتا سالم تر نیستند و یا طعمشان بهتر نیست. دلیل اصلی تفاوت رنگ پوسته تخم مرغ سفید و قهوه ای، آن چیزی است که مرغ خورده است. مرغ هایی که تخم مرغ قهوه ای رنگ می گذارند، معمولا متعلق به مرغداری های کوچک، مزارع و یا حیاط خانه افراد هستند. دلیل اینکه چنین تخم مرغ هایی طعمشان متفاوت است رنگ پوسته نیست، بلکه تفاوت در غذایی است که این مرغ ها می خورند. همین هم اختلاف قیمت آنها را بیشتر می کند. از نظر تغذیه‌ای هیچ تفاوتی بین تخم مرغ قهوه‌ای و سفید وجود ندارد. این به نژاد مرغ بستگی دارد. برخی از نژادها تخم‌ مرغ‌ هایی با پوسته سفید می‌گذارند، در حالی که نژادهای دیگر تخم‌ مرغ‌ هایی با پوسته قهوه‌ای می‌گذارند. در واقع، رنگدانه‌هایی که مرغ‌ها تولید می‌کنند باعث تفاوت در رنگ پوسته‌ی تخم‌مرغ می‌شود. رنگدانه‌ی اصلی در پوسته‌ی تخم‌مرغ‌های قهوه‌ای پروتوپرفیرین IX نام دارد که از هِم (heme) تشکیل شده است. هِم یک کوفاکتور است و کوفاکتورها اجزای غیرپروتئینی موجود در بعضی از آنزیم‌ها هستند. رنگ قرمز خون به دلیل وجود هِم در آن است. 🍀😊