سلامتی عبارتست از رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و نه تنها بیمار یا معلول نبودن ( البته بعد معنوی هم در آستانه اضافه شدن به این تعریف
است). جایگاه سلامتی در آموزه های دینی با دو روایت از پیامبر گرامی اسلام بر اهمیت سلامتی میافزاید و باری مضاعف بر دوش مسئولین میگذارد.
▪️پیامبراکرم (ص) می فرمایند: ان فی صحة البدن فرح الملائکة و مرضاة الرب و تثبیت السنة. به درستیکه در سلامتی انسانها، فرشتگان خوشحال، خداوند راضی و دین تثبیت میشود.(طب النبی. مقدمه ابن الخرسان) و یا اینکه: (لاخیر فی الحیاة الا مع الصحة) در زندگی بدون سلامت خیری نیست. (طب النبی. مقدمه ابن الخرسان)
▪️با توجه به عمق این دو روایت و تعریف استاندارد از سلامتی، میتوان گفت که هدف نهایی نظام هم باید همین باشد و وزیر بهداشت در هیئت دولت به پشتوانه این مبانی باید حرکت سایر وزارتخانه را در این راستا هماهنگ کند چرا که فعالیت سایر حوزه ها به نحوی به سلامتی مردم در ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی مربوط می شود و شاید بتوان گفت که این وظیفه رییس محترم جمهور است.
▪️و باید اشاره کرد که مبارزه با این مفسدین سلامتستیز هر چند مهم و قابل ستایش است اما درمان معلول است؛ توجه به ریسک فاکتورهایی که زمینهساز این مفاسد شدهاند کار زیر بنایی خواهد بود (پیشگیری سطح اول) و همچنین کاستن از عوارض ناشی از این مفاسد که بر جامعه و سلامت روانی و اجتماعی مردم تحمیل شده، تحت عنوان پیشگیری سطح سوم ضروری است.
▪️اینجانب به عنوان یک متخصص پزشکی اجتماعی و دانشیار دانشکده پزشکی که به روایت حکم باز نشستگیام 34 سال و 8 ماه و 22 روز در نظام سلامت کار کردهام به آشکارا میبینم کهبدنه اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی، پزشکان، مسئولین، رسانهها، و دغدغهمندان سلامت جامعه و از همه مهمتر مردم، حمایتگر و تشویقکننده حرکت انقلابی، عقلانی و اخلاقی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جناب آقای دکتر نمکی خواهند بود.
▪️شاید حسن وزارت با همه سختیها و کاستیهایش این باشد که وزیر، در راستای کمک به مردم بتواند این نیاز اساسی خود یعنی ایثار را که از والاترین نیازهای هر انسان آزاده است را ارضاء کند و این چه زیباست."
✅
@efshagari_ir