🔴 جنگ با ایران یک اشتباه تاریخی!
✍ تحلیل عسل راد؛ مدیر تحقیقات شورای ملی ایرانی – امریکایی نشریه میدل ایست آی
🔸در حالی که بایدن به عنوان یک نامزد ریاست جمهوری وعده اصلاح برجام را داد، دولت او فرصت اولیه را برای احیای توافق هسته ای پیش از انتخابات ژوئن ۲۰۲۱ ایران از دست داد. پس از آن، یک دولت تندروی جدید را در ایران آغاز به کار کرد و ایالات متحده خارج از توافق باقی ماند.
🔺با ناکامی بایدن در احیای
#برجام، ایران به رشد برنامه هسته ای خود با غنی سازی اورانیوم و تولید ذخایر بسیار فراتر از محدودیت هایی که در برجام حفظ کرده بود، ادامه داده است.
این نکته ای طنزآمیز است که گروه ها و افرادی که برای تضعیف توافق تلاش کردند در هفته های اخیر از آن به عنوان معیاری برای توسعه ایران یاد کرده اند.
🔻اگرچه مخالفان توافق اغلب ادعا می کردند که خواهان یک "توافق بهتر" هستند، اما به نظر می رسد که فشار برای
#جنگ فاجعه بار دیگری در خاورمیانه هدف واقعی صدا های جنگ طلب بوده است.
🔺فوریت وضعیت فعلی در گزارش های اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تاکید قرار گرفته چرا که ایران برای اولین بار اکنون مواد شکافت پذیر با درجه متوسط کافی برای ساخت یک بمب را در اختیار دارد. توجه به این نکته مهم است که ایران باید تصمیم سیاسی برای تعقیب ساخت سلاح اتخاذ کند و این روند یک تا دو سال به طول می انجامد.
با این وجود، شرایط کنونی احتمالا درخواست ها برای اقدام نظامی را تشدید خواهد کرد به ویژه زمانی که دیپلماسی از روی میز برداشته شود. با توجه به این چشم انداز، سیاست بایدن در قبال ایران و موضع دولت او در قبال
#برجام به طرز خطرناکی کوته بینانه به نظر می رسد.
🔻تنها وضعیت جنگ فعلی اوکراین را در نظر بگیرید. در حالی که مقام های ایالات متحده به طور مداوم با یاد کردن از مفاد حقوق بین الملل برای سرزنش کارزار غیر قانونی روسیه استفاده می کنند، تشدید درگیری نظامی یا بمباران ایران همان نظم مبتنی بر قوانین بین المللی را نقض می کند و خاطره حمله پیشگیرانه علیه عراق را تداعی می سازد. با مشاهده مرگ و ویرانی در اوکراین و نگرانی در مورد تشدید تنش های هسته ای با روسیه سنجیدن پیامد های جنگ بسیار مهم است.
لازم به یادآوری نیست که درگیری اوکراین چه پیامد های جهانی ای داشته است همان گونه باعث افزایش هزینه مواد غذایی و انرژی شده و به ایجاد یک بحران غذایی جهانی در حال ظهور دامن زده که بسیاری را در حال حاضر با ناامنی غذایی در سراسر جهان مواجه ساخته و باعث تحمیل گرسنگی بر جمعیت کثیری شده و به افزایش تورم در ایالات متحده دامن زده که زندگی کارگران آمریکایی را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
🔻جنگ با ایران احتمالا این شرایط را به ویژه در مورد جریان قابل توجه نفت از طریق
#تنگه_هرمز در خلیج فارس بدتر خواهد کرد. در چنین شرایط وخیمی آخرین چیزی که در حال حاضر می توانیم از عهده آن برآییم تشدید تنش یا جنگ با ایران است.
🔺در واقع، افکار عمومی آمریکا مخالف جنگ های بیش تر است به همین دلیل دولت بایدن و ترامپ وعده داده اند "به جنگ بی انتها پایان دهند" شعاری که به یک عبارت محبوب در گفتمان سیاسی ایالات متحده تبدیل شده است.
حتی در یک مورد تلاش جنگی که آمریکایی ها از آن حمایت می کنند مانند قضیه اوکراین نیز اکثریت امریکایی ها نمی خواهند آمریکا در معرض خطر جنگ با روسیه قرار گیرد. علاوه بر آن، اکثریت آمریکایی ها هم چنان از توافق هسته ای ۲۰۱۵ میلادی با ایران حمایت می کنند.
با توجه به شکست های متناوب نظامی گری ایالات متحده به ویژه تسخیر سریع افغانستان توسط طالبان پس از ۲۰ سال جنگ و هزینه هنگفت این درگیری ها برای مالیات دهندگان آمریکایی که بسیاری از آنان در داخل امریکا برای زندگی روزمره شان در تقلا هستند، مخالفت افکار عمومی امریکا با جنگ تعجب آور نیست. جنگ با ایران کشوری با جمعیت بیش تر از مجموع جمعیت عراق و افغانستان و موقعیت قوی تر در منطقه
#اشتباه_تاریخی دیگری از سوی امریکا با نتایج بسیار بدتر از آن چه پیش تر دیده ایم، خواهد بود.
محاسن و مزایای برجام خود گویا هستند. با این وجود، هزینه های شکست در احیای آن توافق و احتمال درگیری فراتر از محدودیت هایی است که برای برنامه هسته ای ایران در توافق ذکر شده است.
اگر بایدن به زودی مسیر فعلی خود را در مورد ایران اصلاح نکند مسیری که موفقیت های دولتی را که او در آن به عنوان معاون رئیس جمهور خدمت می کرد را تضعیف می کند و میراث او نیز ممکن است جنگی باشد که خود ساخته است.
💠 کاتوسا؛ کانال اخبار، تحلیل و سیاست روز👈
🆔
@katoosa