💰👥
#اقتصادی
🔹 آفات معطلی اقتصاد به بهانه گشایش از خارج
🔸 هر چند اقتصاد ایران از همان ابتدای انقلاب تحت تحریمهای شدید دشمنان خود بهویژه آمریکا بود، اما از سال 1390 به بعد شکل و حجم و فشار این تحریمها تغییر کرد و تبدیل به یک «جنگ تمامعیار اقتصادی» شد.
سیاستگذاران، کارشناسان و مسئولان راههای متفاوتی را پیش روی کشور متصور شدند، عدهای چون تصورشان از تحریم امری زماندار و قابل رفع بود سیاست اصلی را در دور زدن تحریمها میدیدند. گروهی چون اثرگذاری تحریمها را ناشی از مشکلات و ضعفهای تاریخی- ساختاری می¬دیدند، چاره کار را توجه به داخل و خودکفایی اقتصادی میدانستند و بعضی هم مذاکره با غرب را اکسیر شفابخش اقتصاد ایران می¬دانستند.
رهبر انقلاب از همان ابتدا 2 سیاست عمده را مورد تأکید قرار دادند و در مقاطع مختلف این 2 مورد را به مسئولان گوشزد نمودند. ایشان ضمن تشویق مسئولان به تعامل با کشورهای گوناگون و محدود نکردن رابطه با کشورهای محدود اروپایی، سیاست توجه به همسایگان و شرق را مطرح نمودند تا همه تخممرغهای سبد اقتصاد و دیپلماسی در یک سبد قرار نگیرند. از طرفی محور و ستون ساخت اقتصاد کشور را توجه به داخل و ساخت کشور از درون بیان کردند. این دو بال همان چیزی است که در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با عنوان «درونزایی» و «برونگرایی» به آنها اشاره شده است.
متأسفانه بیتحرکی غربی¬ها در مقابل خروج آمریکا از برجام و عدم جبران تعهدات برجامی از یکسو و چشم امید داشتن برخیها در داخل به انجام تعهدات توسط غربی¬ها، اقتصاد کشور را دستخوش انفعال کرد. از دیدگاه اقتصاد سیاسی اصولا انفعال و منتظر ماندن برای گشایش در حوزه اقتصادی چندین پیامد دارد:
1- بازار داخلی را ملتهب میکند
وقتی رفتار کنشگران اقتصادی در یک جامعه وابسته به انجام اقدامی خارجی می¬شود، اقتصاد آن کشور به جای اثرپذیری از عوامل حقیقی اقتصادی مانند سطح تولید و اشتغال و... تا حدی وابسته به خارج از کشور میشود. انعکاس این اتفاق در اقتصاد بهصورت نوسانات بالا در حوزه ارز، سکه و بازار سرمایه خواهد بود که در نهایت میتواند خود این التهاب، علامت بیثباتی را به خارج از کشور منتقل کند و حجم سرمایهگذاری خارجی را کاهش دهد…
ادامه مطلب👇
http://kayhan.ir/fa/news/176202
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا، گپ و بله
@kayhannewspaper