#تیتر_یک
وظیفه دولت حل مشکلات مردم است نه تعیین محل تجمع!
در شرایطی که مردم زیر فشار مشکلات معیشتی قرار دارند و هر از گاهی به دولت -به عنوان مسئول این وضعیت- اعتراض میکنند، هیئت دولت به جای اصلاح رویههای مخرب دستگاه اجرایی و حل ریشهای مشکلات، به تعیین محل تجمعات مشغول است!
گروه اقتصادی-
پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری روز یکشنبه اعلام کرد که در جلسه این هفته هیئت دولت، محلهای مناسب به منظور برگزاری تجمعات مشخص شد و دولت با هدف ساماندهی برگزاری تجمعات، درخصوص پیشبینی و تعیین محلهای مناسب برای این اقدام
تصمیمگیری کرد.
تعیین محل مناسب برای تجمعات قانونی مردم، اقدامی مثبت و در جهت احقاق حقوق مردم تلقی میشود، اما یک سوال؛ آیا این روزها مطالبه و دغدغه اصلی مردم، تعیین محلی برای تجمعات آنهاست؟
مروری بر مسائل جاری کشور که مردم با آن دست به گریبان هستند برای تعیین سطح دغدغهمندی دولتمردان ضروری به نظر میرسد.
شیب صعودی هزینه معیشت مردم
روند قیمتی ۱۲ ماه اخیر ۲۴ قلم کالای عمده معیشت خانوار نشان میدهد، به دلیل تحولات قیمت ارز، نوسان اقتصادی و نگرانی از آینده به افزایش قیمتها دامن زده است و قیمتها هر روز تغییر میکند.
بر اساس آمارهای مرکز آمار در سال 97، بررسی قیمت 24 قلم کالای خوراکی مورد نیاز خانوار که سهم بیشتری از سبد کالای خانوار دارد، نشان میدهد 18 قلم کالا از اردیبهشت سال 96 تا اردبیهشت سال 97 تغییر و افزایش محسوسی داشته است. در این میان 6 قلم کالا نه تنها افزایشی نداشته، بلکه روند کاهشی به خود گرفته است.
فارس با بررسی این آمارها گزارش داده است: در میان اقلام خوراکی، تخم مرغ ماشینی در یک سال با 55/6 درصد بیشترین افزایش قیمت را در یک سال گذشته داشته است. پس از آن برنج خارجی درجه یک با 37/2 درصد، موز 36/8 درصد و گوشت گوسفند با 22 درصد در رتبههای بیشترین افزایش قیمت در یک سال اخیر قرار میگیرند.
اقلام خوراکی فوق که بخش اعظمی از قوت غالب و معیشت خانوار را تشکیل میدهد، در یک سال گذشته دچار شیب افزایش بیش از حد بوده که متاثر از تحولات بازار ارز ارزیابی میشود.
بیکاری
مردم و خصوصا جوانان با معضل بیکاری درگیرند. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال 1396، نرخ بیکاری 12/1 درصد و سهم اشتغال ناقص از اشتغال کشور 10/4 درصد بوده است. در حالی مرکز آمار شمار رسمی بیکاران را 3/2 میلیون نفر اعلام میکند که با احتساب کسانی که اشتغال ناقص دارند، جمعیت واقعی بیکاران به مرز ۶ میلیون نفر میرسد.
این مشکل ریشه در واردات و رکود اقتصادی دارد که آن هم علتهای مختلفی دارد. از یک طرف دولت سیاست کنترل تورم را از روز نخست در دستور کار قرار داد که در شریط کنونی اقتصاد ما، یکی از نتایجش، رکود اقتصادی است و رکود هم یعنی تعطیلی بنگاههای تولیدی و بیکاری کارگران.
از سوی دیگر دولت روحانی آمارهای کمسابقهای از واردات به جا گذاشته است و در روزگاری که کشورها بر سر حفظ اشتغال نیروهای خود جنگ تجاری راه انداختهاند، دروازههای واردات را چه به صورت قانونی- از مرزهای گمرکی و مناطق آزاد- و چه به صورت غیرقانونی و قاچاق باز گذاشته است. آمارهای تکاندهندهای از واردات انواع کالاهای عجیب از بیل و آدامس تا اسپرم گاو و کود انسانی شنیده میشود. واردات گسترده هم به معنی تعطیلی کارخانههای داخلی و بیکاری کارگر ایرانی است.
از طرفی با سوءمدیریت اقتصادی، حجم نقدینگی از حدود 600 هزار میلیارد تومان در ابتدای دولت روحانی به مرز هزار و 500 هزار میلیارد تومان رسیده، ولی بسیاری مراکز تولیدی با کمبود نقدینگی مواجهند و زیر ظرفیت تولید کرده یا تعطیل میشوند که این هم به معنی بیکاری جوانان است.
به تازگی هم اخباری شنیده میشود که به علت پرداخت نشدن بدهی دولت به راهآهن، بیش از 4 هزار نفر بیکار شدهاند.
http://kayhan.ir/fa/news/134442
نشانی کانال کیهان در
پیام رسان آی گپ:
https://iGap.net/Kayhannewspaper
در پیام رسان ایتا:
https://eitaa.com/kayhannewspaper
در پیام رسان سروش:
https://sapp.ir/kayhannewspaper