📎🔹 قواعد احترام به پرچم و سرود ملی در کشورهای مختلف
سرود ملی نماد شکوه همبستگی یک ملت
🔸 وب سایت «یورو نیوز» در گزارشی تحت عنوان «پیامدهای بیاحترامی به پرچم و سرود ملی در برخی کشورها» به تاریخ 11 اکتبر 2017 درباره این مسئله نوشت: «پرچم و سرود ملی عناصری جداییناپذیر از هویت هر کشور به شمار میروند. پس از وقایع تروریستی در فرانسه، سرود ملی این کشور به نشانهای از همبستگی میان فرانسویها تبدیل شد. با این حال در همه کشورها و در نزد همه مردم پرچم و سرود ملی واجد ارزشهای خاص در نظر گرفته میشود. چنان که دولت چین اعلام کرد هرگونه بیاحترامی به سرود و پرچم ملی این کشور مجازات سه سال زندان را در بر خواهد داشت...»
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
توهین به نمادهای ملی مثل سرود ملی و پرچم در آمریکا نیز با واکنش سیاستمداران و مردم همراه شده است. اولین بار در مراسم اهدای جوایز دو ۲۰۰ متر مسابقات المپیک 1968 مکزیکوسیتی بود که «تامی اسمیت» و «جان کارلوس» دوندگان آمریکایی علیرغم دریافت مدال طلا و برنز این رشته ورزشی اما در روی سکوی اعطای مدالها، هنگام نواخته شدن سرود ملی ایالات متحده آمریکا و بالا رفتن پرچم این کشور، به احترام نایستادند، دستان خود را بر روی قلب خود قرار ندادند و سرود ملی آمریکا را زمزمه نکردند.
این حرکت دو دونده آمریکایی، بیاحترامی و توهین به نمادهای ملی ایالات متحده به شمار آمد و با اعتراض کمیته المپیک آمریکا، «آوِری براندج» رئیس کمیته بینالمللی المپیک IOC، عمل ورزشکاران یاد شده را «تبلیغ نظرات سیاسی داخلی در عملی که نقضِ عامدانه و شدید اصول اساسی روح المپیک است» خواند و این کمیته را به دادن هشدار و تهدید جدی «تامی اسمیت» و «جان کارلوس» واداشت.
لغو درجات و مدالها و محرومیت از میادین ورزشی
به دنبال توصیهآوری براندج، کمیته بینالمللی المپیک در بیانیهای اعلام کرد که مقامهای ورزشی «اسمیت» و «کارلوس» از درجه اعتبار ساقط بوده و مدالهای آنها پس گرفته خواهد شد. سپس هر دو ورزرشکار را از دهکده بازیها اخراج کردند. تنبیه دو قهرمان ورزشی آمریکایی به همین موارد ختم نگردید و پس از آن، این دو ورزشکار نه تنها از میادین ورزشی دور نگه داشته شدند بلکه سالها از حقوق اجتماعیشان نیز محروم بودند چنان که حتی برای پیدا کردن کار دچار مشکل گردیدند...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/253702
🔻نشانی ما در پیامرسانهای سروش، آیگپ، ایتا
@kayhannewspaper