💗
#معجزه_دست_دادن💗
💗
#قسمت_پانزدهم💗
يكى از مسائلى كه جامعه ما با آن مبتلا است، بحث دست دادن با نامحرم مى باشد كه از نظر اسلام دست دادن مرد با زن نامحرم و همين طور دست دادن زن با مرد نامحرم، حرام بوده و شخص مسلمان بايد از آن دورى كند.
پيامبر فرمودند: "كسى كه با زن نامحرمى دست دهد مستحقّ غضب و خشم الهى مى شود"
هم چنين در احاديث متعدد آمده است كه پيامبر هرگز دست زن نامحرمى را لمس نكردند و حتّى براى بيعت كردن آن ها، حاضر نشدند با آنان دست بدهند.
حرمت دست دادن با زن نامحرم از جريان بيعت كردن زنان با پيامبر نيز استفاده مى شود، پيامبر هنگام بيعت كردن زنان فرمودند: "من با زنان مصافحه نمى كنم" و دستور دادند تا ظرف آبى را كه آن حضرت با آن وضو مى گرفت، حاضر كرده و آن را پر از آب نمودند و پيامبر ابتدا دست راست خود را در آن ظرف قرار دادند و سپس آن ظرف را نزد زنان برده و از آنان خواستند تا دست خود را در آن ظرف آب قرار دهند.
درست است كه در دين اسلام براى دست دادن، اهميّت زيادى داده شده و براى آن، فضيلت زيادى گفته است، ولى همه اين فضيلت ها، مشروط به اين است كه ما، در چهارچوب قانونِ اسلام حركت كنيم و محدوده اى را كه دين براى ما معيّن كرده است، مراعات نماييم. اگر از آن محدوده عبور كنيم و با نامحرم دست بدهيم نه تنها به كمال معنوى نمى رسيم، بلكه ضرر و خسران هم خواهيم نمود.
آرى، پيامبر كه خودشان الگوى زياد دست دادن بودند، هرگز با زنان نامحرم دست ندادند و ما مسلمانان هم كه پيرو آن حضرت هستيم بايد رفتار و كردار آن حضرت را سرمشق و الگوى خود قرار دهيم و از دست دادن با نامحرم پرهيز كنيم.
با توجّه به اين كه در فرهنگ هاى غير اسلامى دست دادن با نامحرم مرسوم است و اگر در موقعيّتى قرار گرفتيم كه ممكن است دست ندادن با نامحرم، رنگ بى احترامى به خود بگيرد، بايد با كمال احترام و ادب به آنان بفهمانيم كه اين عمل "دست ندادن"، نشانه بى ادبى نيست، بلكه نشانه عمل كردن ما به دستورات دين اسلام است و ما حاضر نيستيم براى خوشحالى مخلوق، غضب و خشم خالق را براى خود فراهم سازيم.
نویسنده:دکتر مهدی خدامیان
♥⃢ 🌿
eitaa.com/joinchat/1912799280C98470c8f19