جهاد کشاورزی شهرستان بجستان
⭕️ مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت : پیش‌بینی می‌شود که حداقل 3 تن زعفران از سطح 1225 هکتار مزارع شهرستان برداشت شود. 🔹حجت حسن نیا افزود: ما در طی سه سال اخیر شاهد کاهش بارندگی و نزولات آسمانی از 128 میلی متر به 65 میلی متر بوده ایم که به تبع آن آبدهی قنوات شهرستان تحت تاثیر قرار گرفته و سطح زیر کشت زعفران مبتنی بر آبیاری قنات نیز کاسته شده است. همچنین تغییر اقلیم ، سرمای شدید در زمستان و افزایش دمای بیش از حد در تابستان خسارات زیادی بر این محصول وارد کرده است. علیرغم این موارد با توجه به افزایش آگاهی کشاورزان در نحوه کاشت ، مراقبت در مراحل مختلف داشت ، تغذیه مناسب گیاه زعفران و مبارزه بموقع با آفات و علف های هرز ، ما امسال افزایش 30 درصدی تولید در واحد سطح را داریم. 🔹وی با بیان اینکه اغلب زعفرانکاران شهرستان بجستان خرده‌مالک هستند یا مزارعی در سطح کوچک دارند، افزود: از جمله دلایلی که سبب می‌شود زعفران شهرستان بجستان عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی مناسب، کیفیت خاک مطلوب، چیدن غنچه های گل‌ زعفران هنگام صبح زود است که باعث شده عطر و طعم زعفران این منطقه شهرت جهانی داشته باشد. 🔹حسن نیا بیان کرد: عمده تولیدات زعفران بجستان به بازارهای استان‌های خراسان رضوی، تهران، اصفهان، یزد و همچنین کشورهای کانادا، فرانسه، آلمان و اسپانیا صادر می‌شود. 🔹وی گفت: سطح زیرکشت محصول زعفران شهرستان بجستان 1225 هکتار در سامانه جامع پهنه بندی و اطلاعات کشاورزی ثبت شده است و3048 بهره بردار در زمینه تولید آن فعالیت دارند. 🔹مدیر جهاد کشاورزی بجستان اظهار کرد: آبیاری زعفران از ۱۵ آبان آغاز و حداکثر رشد آن تا فروردین ماه است که متناسب با اقلیم شهرستان می باشد. همچنین همکاران ما در جهادکشاورزی و با همکاری کارشناسان بخش خصوصی در طی سال با زعفران کاران همراه بوده و با آموزش و ترویج دستاورد های نوین علمی حمایت‌های لازم را انجام تا کمیت و کیفیت محصول زعفران در هکتار افزایش یابد. 🔹برداشت زعفران در شهرستان بجستان از اواخر آبان ماه شروع و تا اواسط آذرماه نیز ادامه دارد. 🔹زعفران، انار، پسته، زیره و آنغوزه از محصولات راهبردی و مزیت‌دار بجستان محسوب می‌شوند که معیشت بسیاری از خانوارهای این شهرستان به آنها وابسته است. 🇮🇷روابط عمومی جهاد کشاورزی بجستان https://eitaa.com/keshavarzi_khr_bajestan