🍎🌳🍎🌳🍐🍊🍋🍒🍓🍅
📚موضوع: نقش عناصر غذایی در گیاهان
عناصر پر مصرف:👇👇👇
💥نیتروژن (N):
نقش حیاتی در بسیاری از فعالیت های گیاهی، افزایش رشد رویشی گیاه، عامل کلیدی در دستیابی به عملکرد مطلوب
💥فسفر (P):
تولید و انتقال انرژی، افزایش رشد ریشه، تشکیل گل، دانه و میوه، مقاومت در برابر تنشهای محیطی
💥پتاسیم (K):
انتقال مواد فتوسنتزی در گیاه، مقاومت در برابر سرمازدگی و سایر تنشها، کاهش خوابیدگی و ورس
عناصر غذایی میانمصرف: 👇👇👇
💥منیزیم (Mg):
کمک به جذب عناصر غذایی، تولید روغن در دانههای روغنی
💥کلسیم (Ca):
رشد ریشه، کاهش خسارات ناشی از بیماریهای فیزیولوژیک، رشد لوله گرده، افزایش کیفیت محصول و مدت انبارداری
💥گوگرد (S):
رشد جوانههای گیاه، افزایش شاخهدهی، تولید پروتئین، تولید روغن در دانههای روغنی
عناصر کم مصرف: 👇👇👇
💥آهن (Fe):
افزایش قدرت جوانهزنی بذر، سبزینگی گیاه، رشد و فتوسنتز
💥روی (Zn):
جلوگیری از ریزش گل و جوانهها، گرده افشانی، تشکیل میوه و دانه
💥منگنز (Mn):
افزایش جوانهزنی بذر، مقاومت در برابر آفات و بیماریها، زودرسی محصول
💥مولیبدن (Mo):
تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، کاهش تجمع نیترات در گیاه
💥بر (B):
رشد ساقه و ریشه، ترمیم بافتهای آوندی، تشکیل جوانههای برگ و گل، تولید میوه و دانه
💥مس (Cu):
رشد و فتوسنتز، تشکیل میوه، افزایش دانهبندی، افزایش طعم و رنگ میوه
💥سیلیسیم (Si):
افزایش مقاومت به ورس، آفات و بیماریها، افزایش جذب فسفر
💥کبالت (Co):
تاثیر بر تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، افزایش فتوسنتز
💥نیکل (Ni):
فعالسازی آنزیم اوره و کاهش سمیت اوره در گیاه، تولید متابولیت های ثانویه
کانال ملی کشاورز سلام 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/325452080Ce1fafd9e7b