12.56M حجم رسانه بالاست
از کلید مشاهده در ایتا استفاده کنید
پخت حلیم نذری در خمره‌های گِلی یکی از آیین‌های قدیمی در روستای قهساره اردستان در ایام محرم است. این غذای نذری صد‌ها سال است نسل در نسل در منزل یکی از اهالی روستای قهساره اردستان پخت می‌شود. مواد اولیه حلیم که بیشتر گندم و جو، گوشت گوسفندی و دنبه است درون خمره‌های گلیِ سفالی که بدنه بیرونی آن را گل مالی می‌کنند می‌ریزند و سپس در تنور با ذغال پخته می‌شود. بلندی خمره‌ها به حدود یک متر می‌رسد و گل اندود کردن آن هنگام پخت، از ترکیدن خمره سفالی جلوگیری می‌کند.   حلیم در تعداد زیادی خمره‌های گِلی در دهه اول محرم پخت می‌شود که سرآشپزان کار بلد، پخت حلیم را از روز قبل تاسوعا شروع می‌کنند تا عصر تاسوعا برای توزیع بین عزاداران آماده شود. باشگاه خبرنگاران جوان👇 https://www.yjc.ir/fa/news/8783937/%D9%BE%D8%AE%D8%AA-%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D8%AE%D9%85%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D9%90%D9%84%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DB%8C-%D9%82%D9%87%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85