🔴 در چرایی کاهش حضور نظامی امارات در یمن
🔹خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات اماراتی خبر داده که آنها بخشی از نیروهای متجاوز و تجهیزات خود را از عدن و سایر مناطق جنوبی این کشور را به امارات برگشت خواهند داد. دلیل این مساله هم افزایش تنش در خلیج فارس پس از حمله به نفتکشها در الفجیره، دریای عمان و در نهایت هم سرنگونی پهپاد امریکایی با آتش پدافند هوایی ایران بوده است. او همچنین گفته این مساله باعث نخواهد شد که ما در یمن یک خلأ از خود بر جای بگذاریم و حواسمان به آنجا نیز هست.
🔺در مورد صحت و سقم حرفهای این مقام اماراتی به ویژه آنجا که دلیل این عقب کشیدن نیروها و تجهیزات را افزایش تن در خلیج فارس عنوان کرده، به هیچ عنوان موافق نیستم. بلکه اماراتیها که خود مغز متفکر حمله به یمن بوده و هستند و در طول روزهای گذشته نیروهای نیابتیشان حملات توپخانهای و تجمیع نیروی خاصی هم در اطراف الحدیده داشته، پشت پرده کارهایی میکنند که اگر به صورت دقیق از آن مطلع نباشید، نعل وارونه خواهند زد و عملا موضوع و مسیر را به شکل کامل عوض خواهند کرد.
🔹اماراتیها پس از آنکه تلاششان برای اشغال کامل جزیره سقطری در خلیج عدن ناکام ماند و حضور پنج سالهشان در یمن نیز باعث عمیقتر شدن باتلاق و افزایش هزینههای مالی، انسانی و لجستیک برای این کشور شد، پس از دریافت واقعیتهای میدانی جدید و عملی تصمیم به کاهش نیرو در یمن گرفته است. در ادامه تلاش خواهیم کرد به صورت گذرا به برخی از این مسائل که باعث شد تا سران کشورک امارات که بیش از حد، وزن و قدرت خود در یک ماجرای بزرگتر ورود پیدا کرده و اکنون با اذعان به ناتوانی میخواهند با پیدا کردن بهانهای از آن خارج شوند، اشاره خواهیم کرد:
1️⃣ واقعیترین عامل، ترس از حمله به فرودگاههای دبی و ابوظبی؛ این اصلیترین، واقعیترین و مهمترین عاملی است که اماراتیها تصمیم به کاهش نیرو و تجهیزات خود در یمن گرفته، آن را رسانهای هم میکنند تا به گوش همه برسد که امارات دیگر نقش پررنگ آنچنانی در یمن نخواهد داشت. منابع مطلع به کانال اخبار سوریه گفتهاند که اماراتیها از طریق یک کشور اروپایی پیامهای متعددی را به مقامات صنعا در مورد خودداری آنها از حمله موشکی یا پهپادی به فرودگاههای دبی و امارات فرستادهاند.
🔺پس از حملات متعدد به سه فرودگاه خمیس مشیط، جیزان و ابهاء در جنوب عربستان که باعث اختلال در کار این فرودگاهها شد، اماراتیها با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه رسیدند که هر گونه حمله به فرودگاههای دبی و ابوظبی میتواند شیرازه اقتصادی این کشور را از هم بپاشد. آنها به خوبی میدانند که فرودگاه دبی مانند فرودگاه ابهاء نیست که روزی 15 پرواز داشته باشد، بلکه هر ساعت دهها پرواز در این فرودگاه به زمین نشسته و از آنجا بر میخیزد. بنابراین هیچ وقت نمیتوان تصور کرد که همزمان 50 هواپیما بخواهند در آسمان محدود دبی بچرخند تا وضعیت سفید شده و آنها موفق به فرود شوند.
🔺پس از تهدیدهای دو هفته گذشته مقامات یمنی و ارسال واقعیتهای عملی که آنها توانایی حمله به فرودگاههای امارات را دارند، سران ابوظبی دنبال بهانهای بودند تا حضور نظامی خود در یمن را در یک شیب ملایم کم کنند. واسطه اروپایی هم این نکته را به مقامات صنعا گفته، اما مشخص نیست که اماراتیها که در حوزه دروغگویی و خلف وعده دست بالایی دارند تا چه اندازه به تعهدات خود پایبند باشند. آنها دنبال بهانهای آبرومند بودند تا ضمن کاهش نیروهای خود در یمن، مانع از حمله احتمالی به دو فرودگاه مهم و راهبردی خود شود.
2️⃣ نارضایتی گسترده مردمی؛ در طول سالهای حضور اماراتیها در یمن برخورد دور از شأن و انسانیت نظامیان اماراتی با مردم مناطق جنوبی باعث خیزشهای مختلف علیه آنها شده است. در حالی که آنها هیچ توفیقی در جذب و جلب نظر مردم در این منطقه نداشتهاند، عموم مردم به کسانی که با اشغالگران اماراتی همکاری میکنند، به چشم خائن نگاه کرده و آبرو و حیثیت برای طرف باقی نمیگذارند. این یکی از دلایل مهم ترک بندر عدن توسط نظامیان اماراتی است.
3️⃣ افق شکست روشنتر است؛ محمد بن سلمان و محمد بن زاید وقتی نشستند و نقشه حمله به یمن را کشیدند، فکر میکردند در نهایت شش ماه زمان برای اشغال آن لازم دارند، اما در پنجمین سال نبرد، دورنمای شکست بسیار روشنتر از پیروزی است. این دورنما به اماراتیها ثابت کرده که اگر بخواهند اصرار بیشتری در ماندن در این کشور داشته باشند، باید بهعنوان یک ارتش شکست خورده یمن را ترک کنند و پس بهتر است پیش از پایان جنگ و مشخص شدن طرف پیروز شکستخورده، خود با حفظ آبرو بروند...
📝
#اخبار_سوریه
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f