👈 توجه، برای جلوگیری از بیماری هاری
۱- هرگز به سگ یا گربه ی بی صاحب غذا ندهید، اجازه دهید که طبیعت با کاهش طبیعی تعداد سگ ها و گربه ها، نقش خود تنظیمی خود را ایفا کند.
۲- اگر به سگ یا گربه ای علاقمند هستید، آن را به سرپرستی بگیرید و اجازه ندهید که در کوچه و خیابان، پرسه بزند.
۳- سگ ها عموما به دلیل جثه ی کوچک تر کودکان، به آنها بیشتر حمله می کنند. مراقب کودکان و بازی آنها در کوچه و خیابان باشید.
۴- حدود ۹۵ درصد از موارد هاری انسان، توسط گزش سگ های هار اتفاق می افتد، مراقب گزش سگ ها باشیم.
۵- در کشور، بیش از ۷۰۰ مرکز پیشگیری و درمان پس از مواجهه با هاری به صورت شبانه روزی و در هفت روز هفته فعال هستند، اگر مورد گزش هر نوع حیوانی قرار گرفتید، باید در کمترین زمان ممکن، به این مراکز مراجعه کنید.
۶- علایم هاری در انسان یا حیوان ناشی از رسیدن ویروس به مغز و ایجاد آنسفالیت (التهاب مغز) است، فقط افرادی قابل نجات دادن هستند که علایم هاری در آنها ظهور نیافته باشد. بنابر این، دقایق هم در رساندن بیمار به مراکز درمان هاری، مهم هستند.
۷- ویروس هاری به دلیل داشتن پوشش لیپیدی (چربی)، نسبت به صابون حساس است، بنابر این بلافاصله بعد از گزش، محل زخم را به مدت ده دقیقه با آب روان و صابون بشویید. اگر خونریزی شدید نیست، روی زخم را پانسمان نکنید یا بخیه نزنید. زخم هاری باید روباز باشد تا ویروس از بین برود.
۸- دامپزشکان، کارکنان محیط زیست، کارکنان بخش هاری و افرادی که با حیوانات هار یا ویروس آن سروکار دارند، لازم است نسبت به واکسیناسیون پیشگیرانه ی هاری اقدام نمایند.
۹- سگ و گربه ی خانگی باید زیر نظر دکتر دامپزشک، حتما واکسن هاری را دریافت کنند.
۱۰- گربه به دلیل عادت به خود نظافتی و لیسیدن پنجه ها، ممکن است حتی با ایجاد خراش نیز، هاری را منتقل کند.
۱۱- در صورتی که حیوان خانگی شما مدتی مفقود شد و پس از بازگشت، آثار دعوا با سایر حیوانات را روی بدنش دیدید، حتما به دکتر دامپزشک مراجعه کنید و از وی مشورت بگیرید.
۱۲- اگر حیوان صاحبدار، فردی را گاز بگیرد، باید به مدت ۱۰ روز (دوره ی کمون یا نهفتگی معمول بیماری)، تحت نظر باشد و اگر تغییر رفتار در حیوان مشاهده شد، با نظر دکتر دامپزشک، نمونه برداری و به انستیتو پاستور ارجاع شود.
۱۳- همه ی حیوانات خونگرم، به ویژه پستانداران، نسبت به ویروس هاری حساس هستند.
۱۴- در مورد حیوانات مزرعه، اگر آثار گزش و دندان سایر حیوانات روی بدن آنها وجود دارد، باید با دکتر دامپزشک مشورت شود.
۱۵- شیر پاستوریزه در انتقال هاری نقشی ندارد، اما شیر خام (غیر پاستوریزه) به عنوان انتقال دهنده ی هاری شناخته می شود.
۱۶- گوشت به شرطی که خوب پخته شود، در انتقال هاری نقشی ندارد، اما در کشتارگاه، لاشه های مبتلا به هاری ضبط می شوند و در صورت وجود علایم گزش، اندام مورد گزش قرار گرفته، حذف می گردد.
۱۷- در کشورهایی مثل چین و ویتنام و برخی دیگر از کشورهای آسیای جنوب شرقی که گوشت سگ را مصرف می کنند، مواردی از ابتلا به هاری در مصرف کنندگان، گزارش شده است.
۱۸- برای حیوانات ولگرد که به غذا دسترسی ندارند، پسماندها، محل خوبی برای تامین مواد غذایی است؛ پسماندهای خود را در کیسه های محکم قرار دهید و در کیسه را خوب ببندید و آن را به موقع در سطل زباله ی محل بگذارید تا مورد استفاده ی سگ و گربه ی بی صاحب قرار نگیرد.
۱۹- تحت هیچ شرایطی به حیوان خانگی خود، آشغال گوشت و گوشت خام ندهید.
┅═✿๑🍀🌺🌼🌸๑✿═┅
📣
#همیشه_باماباخبرباشید.
┏━ 🆔🔊📡━┓
@khabar_Harand
┗━ 🆔🔊📡━┛