حیا یکی از پایه های
#تربیت_عفیفانه
#بخش_دوم
نکته دیگری که باید نسبت به
#تربیت_عفیفانه بدانیم این است که علاوه بر تاثیرات فردی و خانوادگی و اجتماعی تربیت عفت محور که بر پایه «حیا» ایجاد می شود، با چنین تربیتی عقل و دین نیز حفظ می گردد و می توان گفت با نبود تربیت حیا محور، عقل و دین هم از بین خواد رفت.
امام علی علیه السلام در خصوص رابطه حیا و عقل و دین می فرماید: جبرئيل بر آدم عليه السلام فرود شد و گفت: اى آدم، من مأمورم تو را ميان سه چيز مخير سازم تا يكى را بگزينى و دو تا را وانهى. آدم گفت: اى جبرئيل آن سه چيز كدامند؟ گفت: عقل و حيا و دين. آدم گفت: عقل را برگزيدم. جبرئيل به حيا و دين گفت: شما برگرديد و او را وانهيد. گفتند: اى جبرئيل، ما دستور داريم كه همراه عقل باشيم هر جا كه باشد. گفت: اختيار با شماست، و بالا رفت» (کلینی، ج 1، ص 10).
پس هر قدر حياى انسان بيشتر باشد ، به همان میزان از گناه و گرفتاری در دام وسوسه های شیطان دورتر است, اما با ضعف حيا در وجود آدمى، شيطان قدرت مى يابد و انسان را به پيروى از شهوات فرامى خواند. همان شیطانی که خداوند در موردش فرموده است: «وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّيطانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ - إِنَّما يأْمُرُكُمْ بِالسُّوءِ وَ الْفَحْشاءِ وَ أَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ ما لا تَعْلَمُونَ» (بقره: 168ـ169)؛
ترجمه: و از گام هاى شيطان پيروى نكنيد؛ چه اينكه او دشمن آشكار شماست. او شما را فقط به بدى ها و انحرافات فرمان مى دهد (و نيز دستور مى دهد) آنچه را كه نمى دانيد به خدا نسبت دهيد.
طرح
#تربیت_عفیفانه
#حوای_آدم
❤
@havayeadam 💚