💠 محاکمه جهانگیری
🔸پس از بیانات صریح رهبر انقلاب، افکار عمومی در انتظار رسیدگی دستگاه قضا به خیانت یا خطای بزرگ مسببان بحران ارزی
🔰«تصمیم گرفتیم که نرخ دلار از فردا (سه شنبه) برای تمام فعالان اقتصادی و برای رفع همه نیازهای قانونی و اداری آنان، نیازهای خدماتی مسافران، دانشجویان، محققین و دانشمندانی که برای کارهای تحقیقاتی خودشان به ارز نیاز دارند، 4 هزار و 200 تومان خواهد بود و با این عدد و رقم ارز به همه نیازهای کشور از طریق بانک مرکزی و صرافیها و بانکهای تحت کنترل بانک مرکزی ارز پاسخ داده خواهد شد. هیچ نرخ ارزی با قیمتهای دیگری به رسمیت نمیشناسیم و برای ما هر قیمت ارز غیر رسمی دیگری در بازار از فردا به عنوان قاچاق تلقی خواهد شد مثل قاچاقی که وقتی میگوییم مواد مخدر قاچاق است و کسی حق خرید و فروش ندارد و با کسی که خرید و فروش میکند، برخورد میشود، نرخ دیگری هم اگر در بازار شکل بگیرد دستگاه قضایی و نیروهای امنیتی برخورد خواهند کرد و به رسمیت نمیشناسیم. مجدداً تأکید میکنم برای تامین همه نیازهای کشور با این عددی که اعلام شد، ارز از طریق بانک، حوالهای، صرافی و روشهایی که وجود دارد، تحویل داده خواهد شد و تأمین می شود.»
🔰اینها جملات ماندگاری است که اسحاق جهانگیری در شامگاه دوشنبه 20 فروردین اعلام کرد. او در آن مقطع تصور میکرد با دستور و بخشنامه میتوان بازار ارز را کنترل و دلار 4200 تومان را تثبیت کرد؛ آرزویی که با واقعیت 180 درجه تفاوت داشت. روزنامههای زنجیرهای از جهانگیری یک قهرمان ساختند که با تصمیمی شجاعانه، دلار را ارزان کرده است!
🔰شبی که جهانگیری دلار 4200 تومانی را اعلام کرد، نرخ دلار در بازار آزاد زیر 6000 تومان بود اما سه ماه نتیجه این سیاست، تحمیل دلار 10 هزار تومانی به مردم ایران بود.
🔰جهانگیری آنقدر نگاه خامی به تعیین دستوری نرخ ارز داشت که تصور میکرد با تصمیم دولت، به زودی قیمتها کاهش یابد. به عنوان مثال، 22 فروردین جهانگیری تصریح کرد: مهم این است که بخشی از کالاهای کشور که با ارز آزاد وارد میشده، حتماً باید کاهش قیمت داشته باشد. یعنی کالایی که در روزهای گذشته با ارز 4900 تومان و بالاتر از آن وارد کشور می شده، الان با ارز 4200 تومان وارد میشود و این کالاها باید حتماً در آینده کاهش قیمت داشته باشند.....
🔰با ورود به ماه خرداد و افزایش تدریجی قیمت دلار در بازار آزاد،به تدریج اظهارات جهانگیری در دفاع از دلار 4200 تومانی کاهش یافت. 9 خردادماه جهانگیری گفت: آقای ترامپ در سال گذشته به دنبال این بود كه فضای اقتصادی كشور را ناامن و ریسك فعالیت را در ایران افزایش دهد تا شركت های خارجی از ترس تحریم های آمریكا در ایران سرمایه گذاری نكنند. البته خیلی ها هم تصور می كردند كه تصمیم ترامپ تلاطم و اختلال شدیدی در اقتصاد و بازار ارز كشور به وجود خواهد آورد اما با تصمیمات مدبرانه توانستیم این سیاست ها را كم اثر كنیم.
🔰به تدریج در هفتههای اخیر مفاسد گسترده ارزی ناشی از سیاست اشتباه دولت در فروردین، افشا شد. درواقع پس از اینکه در فروردینماه، دولت در تصمیمی شبانه، نرخ دلار را 4200 تومان اعلام کرد و جهانگیری مکررا وعده داد که برای تمامی تقاضاهای ارزی کشور دلار 4200 تومانی اختصاص خواهد داد، فساد ارزی شروع شد. از همان زمان موج ثبت سفارش برای واردات کالا شروع شد و برخی سودجویان، کالاها را با ارز 4200 تومانی وارد کردند اما با محاسبه ارز آزاد فروختند و از این راه سود زیادی به جیب زدند. این مفاسد عظیم ادامه داشت تا اینکه رهبر معظم انقلاب مستقیما به این موضوع ورود کردند.
🔰آیتالله خامنهای روز دوشنبه گذشته به نوسانات اخیر بازار ارز و سکه و کاهش ارزش پول ملی اشاره کردند و گفتند: «در همین قضایای ارز و سکه گفته شد مبلغ ۱۸ میلیارد دلار از ارز موجود کشور آن هم در حالی که برای تهیه ارز مشکل داریم، بر اثر بیتدبیری، به افرادی واگذار شد و برخی از آن سوءاستفاده کردند. این موارد مشکلات مدیریتی است و ارتباطی با تحریمها ندارد.»
🔰البته رهبر انقلاب تاکید کردند که عاملان این تصمیمات، اگر نگوییم خیانت کردند اما خطای بزرگی کردند که 18 میلیارد دلار را با بیتدبیری به هدر دادند.
با دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص رسیدگی به مسببان بیتدبیریهای اقتصادی، آیا افرادی که در دولت سیاست اشتباه ارزی در 21 فروردین را اتخاذ کردند، عذرخواهی میکنند؟ آیا جهانگیری که مسبب اصلی این تصمیم بود، گناه خود را میپذیرد؟ آیا دستگاه قضایی با مسببان این خیانت یا خطای بزرگ برخورد خواهد کرد؟
🔹متن کامل این گزارش را می توانید در صفحه اقتصاد 9دی 327 ام بخوانید
از هفته نامه ۹
______________________________
کانالهای
#خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
@khabar_tahlil 👈سروش