📚 در ادامه 👈 *شرح خطبه ۱۶۵ نهج البلاغه*
( آیت الله مکارم)
❇️ *از پشه هاى ريز گرفته تا نهنگ ها و فيل ها:*
💠امام(عليه السلام) در اين بخش از خطبه اشاره کوتاهى به *شگفتى هاى ديگر جانداران* مى کند تا تصوّر نشود عجايب و شگفتى ها مخصوص طاووس است;
🌴امام(عليه السلام) در اين عبارت کوتاه به *دو جاندار از کوچک ترين جانداران يعنى مورچه و پشه هاى ريز و به دو حيوان بزرگ که عظيم ترين جانداران روى زمين اند، اشاره مى کند* :
🔸 *نهنگ در درياها و فيل در خشکى.*
*مخصوصاً توجّه مخاطبان خود را به دست و پاى مورچگان و پشه ها جلب مى کند;*
💎دست و پايى که داراى تمام ويژگى هاى دست وپاى فيل است; خم و راست مى شود و از مغز فرمان مى گيرد و به جوانب مختلف انعطاف مى يابد;
💎 همواره تغذيه مى شود و براى خود اعصاب و عضلات و مفاصل و مانند آن دارد و به راستى اگر يکى از پاهاى آن ها را زير ميکروسکوپ هم قرار دهيم و در ساختمان آن اندکى بينديشيم به قدرت و علم بى پايان خدا آشنا خواهيم شد.
💠همچنين اگر درباره حيوانات بزرگ بينديشيم که مثلا قلب بعضى از نهنگ ها يک تن وزن دارد.
✅و بچه هاى آن ها در زير آب، شير مادر مى خورند; به اين گونه که مادر شير خود را در آب مى ريزد و نوزاد او بلافاصله آن را مى نوشد!
و ساير شگفتى هاى آن ها، درس بزرگى از *توحيد و خداشناسى* است;
✅ گرچه مورچه ها ـ براى مثال ـ آن قدر در اطراف ما زيادند و ما با آن ها عادت کرده ايم که نمى دانيم ساختمان يک مورچه از ساختمان يک هواپيماى غول پيکر مهم تر است.
💠قرآن مجيد مى گويد: « و چه بسيار نشانه اى (از خدا) در آسمان ها و زمين که آن ها از کنارش مى گذرند و از آن روى گردانند».
يوسف، آيه 105.
❇️و در پايان اين بخش اشاره به *سرنوشت حتمى همه جانداران يعنى مرگ و نيستى* کرده، چنين مى فرمايد: «و *مقرر داشته هر موجود زنده اى که روح در آن دميده سرانجام رهسپار ديار فنا کند* ».
✅آرى، سرانجام هر جنبده اى و صاحب روحى مرگ است و اين سخن از يک سو اشاره اى به اين است که حيات دنيا با تمام زيبايى ها و شگفتى هايش پايدار نمى ماند و نمى توان دل بر آن بست و از سوى ديگر با مقايسه مرگ و زندگى اين موجودات، بهتر مى توان به عظمت آفريدگار پى برد; زيرا اهمّيّت هر چيز به هنگام فنايش ظاهر مى شود.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۳)👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin