🌸🍃 🍃 🔖 تخم خرفه ؛ دوست روزهای گرم 🔹"تخم خرفه" همان دانه های کوچک، گرد و سیاه رنگ و براقی است که از قدیم الایام روی نان برنجی ها و شیرینی ها می ریزند. 🔸تخم خرفه مانند برگش در کاهش حرارت و تب، سوزش و التهاب معده، روده و کبد و کاهش سرفه بسیار مفید است ، اما اثرش در کاهش عطش بخصوص در فصل گرما بی نظیر است. 🔹اگر تخم خرفه را کمی تفت دهند، بند آورنده اسهال است. اما غیربوداده آن به علت ایجاد لعابی که در اثر خیساندن ایجاد می کند، ملین است. 🔸 در کودکانی که دهانشان زخم می شود یا آفت می زند، می توان تعدادی تخم خرفه را کوییده و روی ناحیه ملتهب پاشید. ✔️در فصل تابستان اثر این دانه سیاه لعاب دار در کاهش عطش و تحمل تشنگی عالی است. نوشیدن یکی دو لیوان شربت از تخم خرفه با کمی آب لیموی تازه نیاز به نوشیدن آب را کم کرده و یبوست را در ایام روزه داری کنترل می کند. 🖋 دکتر مریم تقوی شیرازی (دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایران)