مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای ۱۰۰ نفر
نخود ۱ کیلو گرم
لوبیا چیتی ۲ کیلو گرم
عدس ۳ کیلو گرم
ماش ۱ کیلو گرم
سبزی آش ۱۰ کیلو گرم
پیاز داغ ۲ کیلو گرم
سیر داغ ۲ کیلو گرم
رشته آشی ۱۰ کیلو گرم
آرد ۵۰۰ گرم
نعنا ۵۰۰ گرم
نمک، کشک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه آش رشته نذری:
۱- قابلمه را تا نیمه پرکرده و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
۲- به آب در حال جوش، حبوبات را به ترتیب اضافه کنید. این کار، آب را از حالت جوش خارج میکند بنابراین درب قابلمه را روی آن قرار میدهیم تا آب دوباره شروع به قلقل کردن کند. ۳- در یک ماهیتابه سرد، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن بریزید. مقداری از پیازها، سیرهای سرخشده و نعنا را به ظرف اضافه کرده و بقیه آنها را برای تزیین نگهدارید. به این مخلوط آرد و ادویه را نیز اضافه کنید. ۴- این ترکیب را به مدت ۲ دقیقه روی حرارت هم بزنید تا زمانی که بوی خامی زردچوبه و آرد از بین برود.
۵- زمانی که آب قابلمه دوباره به جوش آمد، سبزی آش را اضافه کنید؛ اما قبل از آن مقداری نمک به آب اضافه کنید. شاید با خود بگویید که دلیل این کار چیست؟ این کار مانع از رنگ پس دادن سبزی به آب میشود و رنگ آن را ثابت نگه میدارد. ۶- مواد تهیه شده در ماهیتابه را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید. این ترکیب را برای ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید.
@khanevadeherani
۷- وقتی آش کاملاً جا افتاد، رشته آش را به آن اضافه کنید. برای پخت رشته آشی ۲۰ دقیقه صبر کنید. ۸- در این مرحله باقیمانده ترکیب آرد و پیاز داغ را به آش اضافه کرده و کشک را به میزان لازم و بسته به شور بودن آن اضافه کنید.