خانواده ایرانی
مواد لازم برای تهیه آش رشته نذری برای ۱۰۰ نفر نخود ۱ کیلو گرم لوبیا چیتی ۲ کیلو گرم عدس ۳ کیلو گر
نکات کلیدی و ترفندهایی که برای پخت آش رشته نذری باید بدانیم! ظرفی که برای پخت آش رشته انتخاب می‌کنید، ترجیحاً از میزان مواد اولیه باید بزرگ‌تر باشد. @khanevadeherani جالب است بدانید که علت شل شدن یا خمیری شدن آش رشته با حرارت رابطه مستقیم دارد. حرارت مناسب برای پخت آش باید تند و مستقیم باشد که این مورد مانع از حالت خمیری و شل شدن آش و همچنین تغییر رنگ آن می‌شود. نخود و لوبیا را بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت قبل از پخت شسته و در آب بخیسانید. در این مدت ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید. این روش علاوه بر رفع دل‌درد و نفخ احتمالی بعد از صرف غذا، زمان پخت نخود و لوبیا را کاهش خواهد داد. لازم است که عدس و ماش را با هم حدود ۲ ساعت در آب خیس کرده و بپزید. برای همه کسانی که تا بحال آش پخته‌اند ممکن است این سوال پیش آمده که چرا رنگ آش تیره می‌شود؟ در پاسخ باید بگوییم که لازم است تا آب لوبیا و نخود را نباید به آش اضافه کرد. اگر آش نیاز به آب داشت می‌توان از آب جوشیده استفاده کرد تا رنگ نهایی آش، تغییر نکند. اگر می‌خواهید که رنگ سبزی‌ها شفاف باشد و تیره نشود، بهتر است در زمان پخت، درب قابلمه را به طور کامل نبندیم. در میزان اضافه کردن نعنا داغ به آش باید توجه شود چرا که وجود بیش از حد نعنا در داخل آش می‌تواند سبب تلخ شدن آن شود بنابراین به این میزان باید توجه لازم و کافی شود. از مهمترین ادویه‌های آش رشته می‌توان به زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زعفران، پودر سیر و پودر نعنا اشاره کرد که با این ادویه‌ها می‌توان طعم خاص و خارق العاده‌ای به آش رشته نذری داد. همان‌طور که در جدول بالا، میزان مواد اولیه توضیح داده شد باید به میزان حبوبات ذکر شده برای آش رشته نذری توجه شود تا بتوان به طعم دلخواه و مورد نظر خود رسید. اگر به دنبال لعاب‌دار شدن آش رشته هستید بهترین گزینه، استفاده از اسفناج به آش است. روش‌های دیگری از جمله اضافه کردن آرد و استفاده از جوپرک برای لعاب‌دار شدن آش رشته نذری را می‌توان استفاده کرد. از دیگر فاکتورهایی که در پخت آش رشته نذری بسیار اهمیت دارد می‌توان به رشته آش مورد استفاده اشاره کرد. باید توجه شود که بهترین رشته آشی آن است که در زمان پخت به هم نچسبد بنابراین به این نکته نیز باید توجه کرد.