استانبولی با مرغ یا استامبولی یکی از خوشمزه ترین پلو های ایرانی است که در زمان قاجار وارد ایران شد و جالب اینکه در ترکیه به این غذا پلو عجمی می گویند یعنی غذایی که آنقدر خوشمزه است کسی باور نمی کند دستپخت خودش باشد. استانبولی پلو جزو غذا هایی است که خیلی زود درست میشه. برای تهیه این استانبولی می توان از ران مرغ تیکه شده یا سینه مرغ تیکه شده استفاده کرد که در اینجا امروز از سینه مرغ که نگینی خرد شده یاد می دهیم. یکی از عوامل مهم استانبولی که خیلی در طعم و رنگش تاثیر می گذارد استفاده از پوره گوجه فرنگی در کنار رب و یا به تنهایی می باشد. حتما ادویه پلویی و زیره را برای عطر و بوی بیشتر این غذا تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه استانبولی با مرغ برنج۴ پیمانه سینه مرغ فیله شده۴۰۰ گرم گوجه فرنگی۴ عدد سیب زمینی۳ عدد رب۱ ق غذا خوری پیاز۱ عدد بزرگ زعفران‌به مقدار لازم ادویه ها : فلفل سیاه ، ادویه پلویی ، زردچوبه ، ادویه کاری ، زیره سبز ، نمک ، پودر سیربه مقدار لازم طرز تهیه استانبولی مرغ مرحله اول (آماده سازی مواد ) برنج را با نمک و آب از قبل خیس کنید.پیاز را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود سپس بهش مرغ را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا مرغ تغییر رنگ بدهد سپس فلفل سیاه و نمک و پودر سیر و زرد چوبه را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم. گوجه فرنگی را شسته و درون میکسر یا به کمک گوشکوب برقی میکس میکنیم و اگر در دسترس نداشتید رنده کنید و به مرغ اضافه کنید تا سینه مرغ خوب بپزد. سیب زمینی ها را شسته و نگینی خرد می کنیم و با مقداری روغن سرخ می کنیم.مرحله دوم ( پخت مواد میانی ) برنج را روی حرارت گذاشته و یکم زنده تر بر می داریم زیرا مواد پوره گوجه دارد و باعث شل شدن برنج نشود. بعد از اینک آب پوره گوجه کشیده شد سیب زمینی سرخ کرده را اضافه می کنیم و ۱ ق غذا خوری رب را برای خوش رنگ تر شدن غذا اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رب خوش رنگ و خامی آن از بین برود سپس ادویه کاری و زیره سبز و زعفران را به موادمون اضافه می کنیم. مرحله سوم ( دم گذاشتن برنج) برنج را آبکش کرده و مقداری روغن کف ظرف ریخته و ته دیگ نان و یا سیب زمینی می گذاریم و برنج را طی دو مرحله می ریزیم و لا به لای برنج مواد استانبولی را می ریزیم و روش ادویه پلویی می پاشیم و برنج را دم می گذاریم. نوش جان نکات فوت و فن های استانبولی با مرغ می توان از پودر گوجه فرنگی هم استفاده کرد. گوجه فرنگی شوک حرارتی یا بلانچ کنید به این صورت که یک دقیقه آن را در آب جوشان قرار دهید، بلافاصله از آب بیرون آورید و به مدت ۱ دقیقه در ظرفی حاوی آب و یخ قرار دهید‌ سپس پوست آن را بگیرید، رنده کنید یا آن را در مخلوط کن (غذا ساز) آسیاب كنید. مقداری دارچین نیز به سلیقه می توان استفاده کرد. در آخر پخت برای خوشمزه تر شدن پلو از کره یا روغن کرمانشاهی استفاده کرد. @khanevadeherani