مواد اولیه آبگوشت بزقرمه سنتی کرمان @khanevadeherani مواد اولیه میزان لازم گوشت گوسفند 400 گرم پیاز متوسط 1 عدد سیب زمینی 1 عدد نخود 200 گرم سیر حبه 5 عدد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم پیاز داغ و نعناع داغ برای تزئین به مقدار کافی طرز تهیه آبگوشت بزقرمه اصیل کرمان در طرز تهیه آبگوشت بزقرمه کرمانی، مراحل زیر را در نظر داشته باشید: مرحله اول: پیش از هر چیزی لازم است که حتما از شب قبل، نخودها را در آب خیس کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. با خیس کردن نخودها، پوست آن‌ها ورم کرده و می‌توان به راحتی پوست را از بافت اصلی نخود جدا کرد. برای انجام این کار، کافی است که با دست روی پوست بکشید تا به راحتی جدا شود. مرحله دوم :نخودها را در یک ظرف آب ریخته و روی شعله بگذارید تا به مرحله نیم پخت برسند. مرحله سوم: پیازها را نیز نگینی خرد کرده و خوب تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. مرحله چهارم :پیش از آن که رنگ پیازها به طور کامل تغییر کند، سیر را نیز رنده کرده و به پیاز اضافه کنید. کمی زردچوبه به سیر و پیاز اضافه کنید تا رنگ و طعم بهتری به خود بگیرد. نکته: دقت داشته باشید که سرخ کردن بیش از حد سیرها، موجب تلخی آن‌ها شده و مزه غذا را تغییر می‌دهد. مرحله پنجم: گوشت را که از قبل شسته و خرد کرده‌اید، به سیر و پیاز اضافه کرده و تفت بدهید تا رنگ آن تغییر کند. دقت داشته باشید که بیش از حد تفت دادن گوشت، باعث سفتی آن خواهد شد. مرحله ششم: پس از آن که گوشت تغییر رنگ داده و رنگ آن به قهوه‌ای تغییر کرد، نخودهایی که از قبل نیم پز کرده بودید را اضافه کرده و آب نیز داخل ظرف بریزید تا مواد شروع به پختن کنند. مرحله هفتم :یک سیب زمینی را نیز پوست کنده و خرد کنید و به این مواد در حال پخت، اضافه نمایید. نکته: بهتر است که زمان بیشتری برای پخت آبگوشت بزقرمه در نظر بگیرید تا به آرامی و روی شعله ملایم پخته و به خوبی لعاب بیندازد. مرحله هشتم: پس از آن که گوشت و دیگر محتویات آبگوشت، به خوبی پخت، به وسیله گوشت کوب، به خوبی آن‌ها را بکوبید تا بافتی یکدست پیدا کنند. مرحله نهم: در مرحله آخر از طرز تهیه آبگوشت بزقرمه، گوشت کوبیده بزقرمه را در ظرفی مناسب ریخته و روی آن را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. همین طور شما می‌توانید از کمی کشک برای شکل دادن به تزیینات روی آبگوشت استفاده کنید.