یکی از راه هایی که در عکس هایی که پیدا کردم حسابی نظرم را جلب کرد این است که قبل از شروع کار کشک را با زردچوبه و نعناع داغ یا حتی رنگ غذا به چند رنگ درآورید و بعد شروع کنید به طراحی روی آش. قبل از تزیین‌بگذارید آش کمی سرد شود و به اصطلاح روی آن ببندد اینطوری کار خیلی ساده تر میشود، کشک و پیاز داغ در آش غرق نمیشوند. یک راه، قبل از کشیدن آش چند تایی نخود و لوبیای پخته – که وا نرفته باشند – انتخاب کنید و با آنها روی آش گل و نقش و نگار بکشید . طرح بدی نیست . یک راه خیلی خیلی ساده هم اگر حال و حوصله نقاشی ندارید همان گذاشتن ردیف به ردیف پیاز داغ و نعناع داغ و کشک و غیره است همین تفاوت رنگ در کنار رنگ سبز خوشرنگ آش حساب خودنمایی خواهد کرد. یک راه ساده دیگر این است که به ترتیب و تا آنجایی که میتوانید چند دایره درون آش با نعنا داغ و کشک بکشید بعد با یک خلال دندان از روی شعاع دایره خط های آرامی از داخل به خارج بکشید اینطوری طرحی زیبا شبیه گل خواهید داشت این روش را یک بار هم که شده حتما امتحان کنید معرکه خواهد بود. یک ایده تکراری ولی هیشه زیبا کشیدن گل روی آش است به این ترتیب که با قیف یا قاشق به دقت یک گل چند برگ بزرگ روی آش بکشید و هر کدام از گبرگ ها را به وسیله موادی مثل پیاز داغ ، نعناع داغ ، سیر داغ و … پر کنید . به همین راحتی و زیبایی. @khanevadeherani