روش سریع و بسیار ساده تمیز کردن و برق انداختن کتری و سماور استیل همه خانوما با لایه بیرونی کتری و سماور استیل، مشکل دارن، چون معمولا این وسایل کنار اجاق گاز (یا روی اون) هستن که بخار پخت و پز و از همه بدتر، روغن سرخ کردنی روی اونا میپاشه و به مرور زمان، قطره های روغن روی کتری و سماور میسوزن و پاک کردنشون خیلی سخت میشه. به جای استفاده از شوینده های قوی و سیم و فشار آوردن به دست هاتون، از روش ساده ای که در پایین توضیح دادیم کمک بگیرید: روش استفاده از جوش شیرین و سرکه سفید 1. 3 قاشق غذاخوری جوش شیرین رو در یک ظرف کوچک بریزید و به میزان نیاز بهش آب اضافه کنید (مقدار آب نباید زیاد باشه و اونو قطره قطره اضافه کنید تا جوش شیرین حالت خمیری پیدا کنه، یه خمیر شبیه به خمیر دندان). 2. حالا خمیر رو به قسمت بیرونی کتری یا سماور بمالید (روی قسمت های لک و چربی دار، لایه ضخیم تری بزنید). 3. چند دقیقه (10 دقیقه) صبر کنید تا جوش شیرین لک ها رو نرم و پاک کنه و بعد، با یه پارچه تمیز، جوش شیرین رو پاک کنید و اگه هنوز لک هایی باقی مونده بود، یا دوباره روش بالا رو تکرار کنید یا با کمک یه قاشق پلاستیکی، سعی کنید لک ها رو پاک کنید (مراقب باشید استیل رو خش نندازید). 4. به کمک جوش شیرین، سیاهی و لک های روی کتری و سماور به طور کامل پاک میشن و برق می افتن اما اگه لازم بود، می تونید یه تکه اسفنج یا پارچه رو به سرکه سفید آغشته کنید و روی سطح سماور بکشید تا کاملا برق بیفته و مثل روز اولش بشه. 5. در آخر هم سماور یا کتری رو با اسکاج و مایع ظرفشویی بشورید و کاملا خشک کنید. @KHANEVADEHERANI