خانواده ایرانی
گوجه مناسب که بهتره مرداد و شهریور تهیه بشه و از گوجه های باغی خوش طعم استفاده بشه گوجه های گلخونه ای و پیوندی اصلا مناسب نیست نمک و روغن به مقدار لازم توی بیشتر غذاها از پوره گوجه فرنگی استفاده میشه کرد و گوجه رو صاف نمیکنم یعنی تخمه و پوسته اش هم همراهش هست چون هم خاصیت دارن هم رنگدانه های پوست گوجه بیشتر از خودش هست پس هیچیش دور ریخته نمیشه و چون پوره میشه اصلا مشخص نیست و حتی تخمه هاش هم اصلا داخل غذا مشخص نمیشه که بخوای روش حساس بشی پوره کردن رو میگم و رب گوجه هم که کاری نداره مثل پوره است فقط صاف میشه و پخته میشه ولی کنسرو کردنش رو کامل با تمام نکات توضیح میدهیم که شما حالا یا پوره یا رب هر مدل درست کردی روش کنسرو کردنش رو بلد باشی مشکل کپک زدن و کمبود جا در یخچال یا فریزر رو نداشته باشی نکته اصلا نمیشه گفت چقدر گوجه چقدر پوره یا حتی رب میده چون بستگی به جنس گوجه و بستگی به غلظتی که شما برمیداری داره مثلا طرف ۵۰ کیلو درست کرده ۳۰ تا شیشه شده ولی یکی ۵۰ کیلو درست کرده ۲۲ شیشه شده از پوره گوجه برای بیشتر غذاها و خیلی جاها حتی به جای رب استفاده میشود خورش بادمجون .سوپ جو . املت ها . دم پخت یا استامبولی . خورش کرفس . خورش لوبیا سبز خورش نخود فرنگی . آبگوشت . تاس کباب . قیمه ریزه (خورش مرغ و قیمه به همرا رب) ماکارونی . انواع خوراک ها و....... حتی برای سس کف خمیر پیتزا بهش پودر سیر و آویشن و فلفل سیاه و پودر ریحون خشک میزنیم و استفاده میکنیم عالی میشه👌 همیشه گوجه های جنس خوب تهیه کنید بعضی ها دنبال گوجه شکسته هستند چه برای رب چه برای پوره ولی اصلا کار درستی نیست و اصلا به صرفه هم نیست گوجه ها رو تمیز بشویید یه راهنمایی بکنم گوجه هایی که دورشون هاله زرد رنگ هست ، اینا نیترات میزنن به گیاه برای رشدشون و هم داخلشون خیلی سفیده و هم بد مزه هستند(شماره1) ولی این گوجه رو ببین چجوریه محل وصل ساقه و گوجه یکم پهن هست و اصلا هم زردی نداره(شماره3) اینا گوجه های عالی خوش طعم و مزه هستند قسمت زائده گوجه رو با چاقو بگیرید حالا چند تا کار میتونی بکنی یا ۴ قاچ کن یا به اینصورت نگینی یا حبه قندی خرد کنید و یا داخل مخلوط کن بریزید و پوره کنید که این هم روش خوبی هست و یا حتی از چرخ گوشت رد کنید نکته اگه با مخلوط کن پوره کردی همیشه یکم از پوره شده بریز داخل مخلوط کن بعد گوجه اضافه کن تا راحت پوره بشه و به دستگاه فشار نیاد اگه درشت خرد کردید و ریختید توی دیگ ،حواستون باشه خیلی انباشته نشه چون پوست گوجه میچسبه به کف دیگ و زود میسوزه همینطور که در حال خرد کردن هستید کم کم بریزید داخل دیگ که زیرش هم روشنه ببین شروع میکنه به آب انداختن و کم کم جوشیدن دربش رو تا وقتی جوش بیاد ببند و هر از گاهی هم بزن بعد از چند ساعت کامل له میشن بزارین بجوشه بدون درب تا آبش راحت تبخیر بشه به غلظت دلخواه رسید چون قراره کنسرو بشه نگران شل و آبکی بودنش نباشید ولی خوب یکم غلیظ بر دارید مثل رب غلیظ که شد نمک رو اضافه میکنید برای ۵۰ کیلو گوجه ۱۰ قاشق غذاخوری نمک بریزید تقریبا دو لیوان هم روغن میریزیم و مرتب هم میزنم تا حالت سرخ شدگی بگیره این الان غلظت و رنگش خوبه (شماره دو) به این مرحله که رسید خاموش کن و بزار یکم از داغی بیفته حالا که غلیظ شده و مقدارش کم شده به کمک گوشتکوب برقی یا مخلوط کن پوره اش کن البته اگه ریز خرد کرده باشی یا از همون اول مخلوط کرده باشی یا چرخ گوشت رد کرده باشی ، نیاز به این کار نیست @khanevadeherani چون درشت خرد شده اینکار رو میکنیم غلظتش رو ببین دقیقا مثل رب هست ادامه👇👇👇