خانواده ایرانی
#کله_جوش @khanevadeherani
کله جوش کرمانی: برای چهار نفر کشک : نیم کیلو گردو : 5 الی 6 عدد گوجه فرنگی : دو عدد آب : سه لیوان نعنا خشک : یک قاشق غذا خوری پیاز : یک عدد بزرگ نمک و زردچوبه : به مقدار لازم فلفل سیاه : در صورت دلخواه ابتدا کشک را بسایید (یک لیوان آب) ولی آبکی نباشد، بعد گوجه فرنگی را شسته داخل میکسر له کنید و پوره آن را کنار بگذارید. گردوها را داخل ظرفی بگذارید و با گوشت کوب بکوبید تا خرد شوند. در اینجا هدف ما له شدن گردوها نیست بلکه هدفمان این است خرد شوند. قابلمه ای را روی گاز قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. بعد از داغ شدن پیاز را سرخ کنید و در آن گوجه های میکس شده را ریخته و زیر شعله را کم کنید تا آب گوجه ها به کار رود و در همین حین گوجه ها تفت بخورند. زمانی که احساس کردید آب گوجه ها کم شده همزمان گردوی خورد شده و نعنای خشک و زردچوبه و نمکتان را اضافه کنید و خوب هم بزنید . دو لیوان آب به گوجه ها اضافه کنید در اینجا نکته ای وجود دارد که حتما باید رعایت شود و آن این است که به هیچ عنوان زمانی که آب اضافه شد نباید حرارت گاز زیاد باشد البته بعضی ها به جای نعنا خشکی که ما بکار بردیم از شنبلیله و ترخون و مرزه خشک شده استفاده می کنند. از عطر و بوی خاصی برخوردار است. یا پیاز کوهی(که به اصطلاح کرمانی ها سریت ) می گویند و وقتی که جوشید و پخته شد کشک را اضافه می کنیم و شعله را خاموش می کنیم و نمی ذاریم کشک جوش ب‌خورد و به اصطلاح کشک میبرد و حالت بریده بریده به خود خواهد گرفت. در آخر آن را در ظرفی ریخته و با نان سنگگ یا بربری با ترشی میل کنید. البته سبزی خوردن را در کنار این غذا فراموش نکنید. @khanevadeherani ۳ نکته کلیدی در تهیه کله جوش: برای خوشمزه تر شدن کله جوش می توانید در کنار پیاز داغ از مقداری سیر داغ نیز استفاده کنید. در بعضی از مناطق در تهیه کله جوش از برنج و لپه نیز استفاده می کنند.