کله جوش کرمانی: برای چهار نفر
کشک : نیم کیلو
گردو : 5 الی 6 عدد
گوجه فرنگی : دو عدد
آب : سه لیوان
نعنا خشک : یک قاشق غذا خوری
پیاز : یک عدد بزرگ
نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
فلفل سیاه : در صورت دلخواه
ابتدا کشک را بسایید (یک لیوان آب) ولی آبکی نباشد، بعد گوجه فرنگی را شسته داخل میکسر له کنید و پوره آن را کنار بگذارید.
گردوها را داخل ظرفی بگذارید و با گوشت کوب بکوبید تا خرد شوند. در اینجا هدف ما له شدن گردوها نیست بلکه هدفمان این است خرد شوند.
قابلمه ای را روی گاز قرار دهید و داخل آن مقداری روغن بریزید. بعد از داغ شدن پیاز را سرخ کنید و در آن گوجه های میکس شده را ریخته و زیر شعله را کم کنید تا آب گوجه ها به کار رود و در همین حین گوجه ها تفت بخورند.
زمانی که احساس کردید آب گوجه ها کم شده همزمان گردوی خورد شده و نعنای خشک و زردچوبه و نمکتان را اضافه کنید و خوب هم بزنید . دو لیوان آب به گوجه ها اضافه کنید
در اینجا نکته ای وجود دارد که حتما باید رعایت شود و آن این است که به هیچ عنوان زمانی که آب اضافه شد نباید حرارت گاز زیاد باشد
البته بعضی ها به جای نعنا خشکی که ما بکار بردیم از شنبلیله و ترخون و مرزه خشک شده استفاده می کنند. از عطر و بوی خاصی برخوردار است. یا پیاز کوهی(که به اصطلاح کرمانی ها سریت ) می گویند و وقتی که جوشید و پخته شد کشک را اضافه می کنیم و شعله را خاموش می کنیم و نمی ذاریم کشک جوش بخورد و به اصطلاح کشک میبرد و حالت بریده بریده به خود خواهد گرفت.
در آخر آن را در ظرفی ریخته و با نان سنگگ یا بربری با ترشی میل کنید.
البته سبزی خوردن را در کنار این غذا فراموش نکنید.
@khanevadeherani
۳ نکته کلیدی در تهیه کله جوش:
برای خوشمزه تر شدن کله جوش می توانید در کنار پیاز داغ از مقداری سیر داغ نیز استفاده کنید.
در بعضی از مناطق در تهیه کله جوش از برنج و لپه نیز استفاده می کنند.