#معرفی_کتاب
♨️تربیت جنسی فرزندان؛ عوامل، روشها وراهکارها
کتاب «تربیت جنسی فرزندان: عوامل، روشها و راهکارها» به بیان و عوامل و روشهای تربیت جنسی کودکان و نوجوانان و ارائهی راهکارها در این زمینه میپردازد.
پایهی شکلگیری شخصیت یک نوجوان در دوران کودکی او شکل میگیرد و یکی از ابعاد مهم تربیتی، تربیت جنسی فرزندان است که بسیار حائز اهمیت است. در این میان اقدامات مناسب و بهموقع در این زمینه که شامل: آگاهی و شناخت کافی، بهکارگیری شیوههای مفید برای ایجاد صفات سالم جنسی و برطرف نمودن صفات ناشایست جنسی است، امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
بنابراین آموزش دهی، مراقبت و رعایت اصول عملی ازجمله عوامل تربیتی هستند که زمینهی رشد سالم غریزهی جنسی در کودک و نوجوان را فراهم میکنند؛ تربیتی که زمینهساز رشد فردی و اجتماعی نوجوان در آینده خواهد بود.
📖محتوای کتاب:
کتاب «تربیت جنسی فرزندان: عوامل، روشها و راهکارها» در ۹۶ صفحه، با رویکردی کارشناسی شده و با بهرهگیری از علوم روانشناسی و دینی، به بیان عوامل مهم، روشها و راهکارهای تربیت جنسی از کودکی تا نوجوانی میپردازد. مؤلف این کتاب ضمن ارائهی تعریفی درست از تربیت جنسی، با توجه ضرورت بحث، آثار مطلوب تربیت درست جنسی و زیانهای غیرقابلاغماض در این زمینه را روشن میکند. نویسنده در ادامه با تقسیمبندی بحث ذیل عوامل مهمی چون خانواده، اجتماع، محیط، جسم و روان، توضیحات ارزشمندی را برای هر یک ذکر میکند. سپس شیوههای صحیح تربیتی اعم از شیوههای مستقیم و غیرمستقیم را بیان نموده و الزاماً شیوههای دورهی کودکی را از دورهی نوجوانی جدا نموده است. بهطور مثال یکی از اقدامات اشارهشده در کتاب، برای دوره نوجوانی، تحصیل علم است.
🔖در بخشی از کتاب میخوانیم:
با توجه به اينكه در دورهی نوجوانى، نيازهاى لطيف و هنرى و حس زیبایی دوستی و قدرتنمايى اوج مىگيرد، خوب است والدين با بيشترين بهرهگيرى از اين فرصت، انرژى روانى حاصل از ميل جنسى را به اینسو سوق دهند. پدر و مادر مىتوانند با فرستادن نوجوانان به كلاسهاى هنرى، باشگاههاى ورزشى، يا بهتر از همه، كانونهاى فرهنگى و مساجد، تا حد بسيارى توجه آنها را از اميال جنسى، بهسوى اميال هنرى، ورزشى و معنوى سوق دهند. يكى از بهترين كارهايى كه والدين مىتوانند انجام دهند، تشويق نوجوانان به تحصيل علم است. با اين كار علاوه بر تضمین آيندهی آنها، دورهی نوجوانى نیز با سلامت طى خواهد شد. البته والدين بايد موقعيت تحصيل و آرامش روانى لازم را نيز در كنار تشويق به علمآموزى فراهم كنند. امام صادق؟ع؟مىفرمايد: « لَستُ اُحِبُّ أن أریَ الشّابَّ مِنکُم إلّا غادِیاً فی حالَینِ: إمّا عالِماً أو مُتَعَلِّماً؛ دوست ندارم يكى از جوانان شمارا جز در دو موقعيت ببينم: يا عالم و انديشمند، يا در حال علمآموزى.»
📝 سخن آخر:
همیشه اولین تغییر و تحولات در زندگی با نوعی ترس از ابهامات و سرگشتگیها همراه است؛ خصوصاً اگر راهنمای مناسبی جهت درک موضوع در اختیار نداشته باشیم. کتاب پیشرو به دنبال ارائهی بهترین، اصولیترین و درعینحال سادهترین راهکارهای دینی و روانشناسی، جهت جلوگیری از همه ابهامات ذهنی پیش روی ما در بحث تربیت جنسی فرزندانمان است. نیازی که به ویژه در عصر پیچیدهی حاضر، باید بیشتر بدان توجه کرد. در این میان توجه به بحث تقوا جایگاه ویژهای دارد؛ چراکه به حیا میانجامد و حیاء همچون تقوا سپری است محکم برای مبارزه با همه ترسها و سرگشتگیها؛ «الحیاء هُو الدّین کُلّه؛ حیاء تمام دین است.»
✍️الهام آقاجانی
#معرفی_کتاب
🔖برگرفته از
ماهنامه خانواده مبلغان شماره هفتم
🏡به خانوادۀ مبلغان بپیوندید👇
🌐
https://eitaa.com/khanevademoballeghan