🔻
بررسی حدیث «قوم روح الله»، تحقق پیشگویی پیامبر(ص) در ایران اسلامی (3)
🔹جمله «قوم تَحابّوا بروح الله» هم در نقلهای اهل سنت وجود دارد و هم در نقلهای شیعه آمده است. بنابراین در صدور جمله «قوم تحابوا بروح الله» از پیامبر اکرم(ص)، بین شیعه و عامه اجماع و اتفاق نظر وجود دارد. این اجماع، صدور حدیث «قوم تحابوا بروح الله» را تأیید و تأکید میکند و درستی و حقانیت حدیث را ثابت مینماید.
▫️کلمه «قوم» در حدیث به معنای گروه و جماعت مردم یک سرزمین است.
🔹جمله «تحابّوا» نشان دهنده این واقعیت است که روح الله نام یک انسان است و صفت نمیباشد، زیرا محور تحابُب یا یک طرف آن است و به طور معمول محبان با یک فردِ محبوب گردهم میآیند و قوم را تشکیل میدهند. آن قوم با تمسک به شخص «روح الله» همدیگر را دوست میدارند و با هم همکاری میکنند. تحابب محور محبوبیت میخواهد و «روح الله» آن شخصیت است که قوم با توجه به او و هدایت او یکدیگر را دوست خواهند داشت و این قرینهای است بر این که «روح الله» نام شخص است.
🔸جمله «علی غیر انساب و لا اموال» انگیزه و جهتگیری محبت را آشکار میسازد . محبت این قوم نسبت به یکدیگر بر مدار مسائل دنیوی نیست براساس خویشاوندی و نسبت خانوادگی و قبیلهای و نژادی و براساس پول و ثروت و منافع مادی نیست. در اینجا دوست داشتن یکدیگر فراتر از مرزهای ملیگرایی و مادیگرایی است.
🔻
#خط_ولی
@khatevali