🔴مدیر پیام رسان ایتا از بی مهری و بی توجهی دولت به پیام رسانهای ایرانی پرده برداشت
⏪تلگرام با ۵۰ هزار سرور در مقابل ایتا با تنها ۷۰ عدد سرور.....
«محسن غفاری» مدیر پیام رسان اجتماعی بومی ایتا در گفتوگو با کیهان درخصوص علل کند شدن پیام رسانهای بومی در روزهای اخیر اظهارداشت: زمانی که اینترنت در حالت قطع قرار میگیرد، کاربران نمیتوانند به پیامرسانهای غیربومی دسترسی داشته باشند بنابراین به استفاده از پیامرسانهای بومی روی میآورند و حجم زیادی از درخواستها ایجاد میشود و این در شرایطی است که پیامرسانهای بومی با توجه به محدودیتها، توانایی ارائه خدمات مطلوب به مانند پیام رسانهای غیربومی ندارند.
غفاری افزود: قاعدتاً زمانی که سرورها و سختافزار مورد نیاز تامین نشده باشد نمیتوان به درخواستهای کاربران پاسخ داد در نتیجه این پاسخها با کندی ارسال خواهد شد و کاربران ناراضی خواهند بود.
🔻غفاری در پاسخ به این سؤال که چه میزان از وعدههای دولت پس از فیلترشدن تلگرام در اردیبهشت 97 در قبال پیامرسانهای بومی عملیاتی شد؟، گفت: متاسفانه وعدههای دولت تنها در حد دادن 10 تا 20 سرور عملی شد! از دیگر سو اعلام کردند که پیام رسانهای بومی برای تقویت و افزایش توان خدماتدهی میتوانند وام پنج میلیارد تومانی دریافت کنند، اما در شرایطی که کاربران در پیامرسانهای غیربومی حضور دارند حتی اگر ما اقدام به گرفتن وام کنیم تنها خودمان را به خاطر توسعه زیرساخت ملی مقروض کردهایم و باید ماهی 200 میلیون تومان قسط بدهیم؛ این در شرایطی است که برخی از شرکتهای حامی پیامرسانها به مانند ما شرکتی خصوصی هستند که منبع درآمدشان محدود است و توان پس دادن چنین وامهایی را ندارند.
🔻وی با گلایه از نبود بودجه برای حمایت از پیامرسانهای بومی افزود: همانطور که اشاره شد به وزارت ارتباطات پیشنهاد ایجاد یک دیتا سنتر ملی با دو تا سه هزار سرور را دادیم که اتفاقا مدیران وزارت ارتباطات این مسئله را دنبال کردند اما متاسفانه دولت اعلام کرده بود که بودجه کافی برای ایجاد این دیتا سنتر را ندارد؛ این پیشنهاد پیش از این در کشور مالزی اجرایی شد و دیتا سنتر ملی به نرمافزارهای داخلی خدمات ارائه میداد، با این حال به دلیل نبود تدبیر آیندهنگرانه این پیشنهاد عملی نشد و شرایط امروز به دلیل چنین بیتوجهیها است.
🔻مدیر پیامرسان ایتا همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تعداد سرورهای پیامرسانهای داخلی در مقایسه با پیامرسان تلگرام، اظهارداشت: تعداد سرورهای تلگرام بیش از 50 هزار سرور است و این در حالی است که پیامرسان ایتا حدود 70 سرور در اختیار دارد و فکر نمیکنم تعداد مجموع سرورهای پیامرسانهای داخلی از 500 سرور بیشتر باشد! یعنی تلگرام به تنهایی 100 برابر مجموع پیامرسانهای داخلی سرور در اختیار دارد.
@khatevelayat