⭕️ خبر پُر تکرار ۴ ماه ابتدایی دولت چهاردهم؛ «گران شد»؛ «گران میشود»!
🔹این روزها آنچه در کوچه و بازار و رسانه میشنویم حرف از گرانی است. کالایی «گران شد» و یا «گران میشود» از جمله بحثهایی است که حول اقدامات دولت میگردد و این کلمه ناخوشایند با روح و روان مردم بیش از پیش با شروع دولت چهاردهم بازی میکند. البته همینطور که مسئله گرانی برخی از کالاها مانند بنزین بر سر زبانهاست به یکباره دیده میشود که مثلا خودروسازان به افزایش 30 درصدی محصولات خود اقدام میکنند.
🔹افزایش قیمت کالاهای مختلف در این عرصه قابل توجه است. شیر خام در مهرماه امسال گران شد که طی آن قیمت 4 قلم لبنیات بدون ابلاغ دولت رو به فزونی رفت.
🔹قیمت خودرو نیز در 27 آبان سال جاری صعودی شد. قیمتها در برخی موارد تا ۶۰ میلیون تومان افزایش یافت و این تغییر در هر دو بازار داخلی و مونتاژی مشاهده شد.
🔹از دیگر گرانیهایی که گریبانگیر مردم شد گران شدن برخی عوارض آزادراهی بود. بر همین اساس با تصویب شورای اقتصاد عوارض ۵ آزادراه کشور افزایش یافت و به طور مثال عوارض عبور از آزادراه تهران - قم به ۱۵ هزار تومان رسید.
🔹بازار گرانیها و گران شدنها نیز هنوز داغ است تا جایی که طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر افزایش ۳۰ هزار تومانی قیمت تخم مرغ منتشر و موجب نگرانی مردم شده که این افزایش قیمتها تا کجا ادامه خواهد داشت.
🔹افزایش قیمت حامل های انرژی نیز بحثی بود که میان دولت و مجلس رد و بدل می شد. در همین حین «عباس علی آبادی» وزیر نیرو با شروع خاموشی ها درباره قیمت برق اظهار کرد: «بر اساس قانون مانع زدایی صنعت برق تکلیف شده است که قیمت برق افزایش پیدا کند و مطابق با قانون وزارت نیرو نباید وابسته به بودجه دولتی باشد.»
🔹در این بین حتی اخباری از افزایش 60 درصدی بلیت هواپیما شنیده شد که خوشبختانه تکذیب شد. اما بلیت قطارهای ۵ ستاره ۳۰ درصد گران شد. هرچند که این دو مورد جزو نیازهای ضروری مردم نیستند اما تکمیل کننده پازل «گران شد» و «گران میشود» در چهارماهه اخیر شد.
🔹دولتی که باید با توجه به اینکه کمترین آرا مشارکتی را دارد و در یک رقابت تنگاتنگ طی دور دوم توانسته بخشی از مردم را با خود همراه کند عملا در این مدت نشان داده که چندان افکارعمومی برای آن مهم نیست.
🔹جالب است که دولت پزشکیان هیچ چشم انداز روشن و امیدوارکنندهای نیز به مردم در این خصوص ارائه نمیکند./جهان نیوز