#سخن_هفته
📝 نفسهای آخر دشمن
✳
#تحریم آخرین آوردگاه رویارویی دشمن با جمهوری اسلامی است و آخرین نفسهای دشمنی او. اما تحریم نیز موضوع لاینحلی نیست و در طول سالهای بعد از انقلاب، بارها با آن مواجه بوده و در بسیاری از مواقع موفق به حل آن شدهایم. مثلا
#ریچارد_نفیو، مسئول تیم طراحی تحریمها علیه ایران در
#دولت_اوباما، توضیح میدهد که چگونه ایران توانست با یک برنامهی منسجم مبتنی بر استفاده از ظرفیتهای داخلی، در ماجرای مهم
#تحریم_بنزین آمریکا علیه ایران چیره شود.
✊ پس حل معادلهی تحریم، کار چندان دشواری نیست. در واقع راهحل تحریم، مسیر و منطق مشخصی دارد که در دنیا نیز بارها آزموده شده است. برای حل آن، حداقل سه شرط اصلی و بنیادین وجود دارد:
♨۱-
#احساس_مسئولیت و
#اقدام_مضاعف: «در مواجههی با مشکل، دو جور آدم داریم: یک جور آدم هست که وقتی با مشکل مواجه میشود
#احساس_مسئولیت مضاعف پیدا میکند، جوششِ غیرت پیدا میکند. وقتی میبیند مشکل پیش آمد انگیزهی او مضاعف میشود، احساس مسئولیتش مضاعف میشود، احساس میکند تحرّک بیشتری باید انجام بدهد، وارد میدان بشود. یک جور آدم هم هست که وقتی با مشکل مواجه شد دچار یأس و ترس و منفیبافی و "نمیشود" و "نمیتوانیم" و"چکار کنیم" و این چیزها میشود.
#مدیران_دولتی باید از نوع اول باشند یعنی وقتی با مشکل مواجه میشوند این روحیه در آنها وجود داشته باشد؛ روحیهی برخورد، روحیهی "
#میتوانیم"، روحیهی "حتماً اقدام میکنیم". ۲۴/۴/۹۷
💢۲- برطرف کردن نقاط آسیبپذیر: مثلا
#وابستگی #بودجهی_کشور به نفت، یک نقطهی مهم آسیبپذیر در اقتصاد کشور است که اتفاقا از همین رخنه، دشمن در برهههای مختلف به کشور آسیب زده است.
⭕۳- توجه به استعدادها و ظرفیتهای داخلی:
#تجربهی_جهانی بیانگر آن است که هر کشوری که به
#توسعه_پیشرفت دست پیدا کرده، از طریق شناخت دقیق ظرفیتهای داخلی و به فعلیت رساندن آنها است. جز این اساسا راهی متصور نیست و ما نیز چارهای نداریم جز همین راه. آن هم در حالیکه به اذعان تحلیلگران داخلی و خارجی، استعدادهای ایران بیبدیل است و در کمتر کشوری میتوان نظیر آنها را یافت.
🔰 برآیند این سه شرط بنیادین، منتج به
#قوی_شدن_کشور در مواجههی با دشمن خواهد شد. و آنگاه میتوان امیدوار بود که نفسهای آخر دشمن، با سرعت بیشتری به پایان خود برسد.
@Khattehezbollah