🔴 *تامل درباره شیعیان فلسطین* 1️⃣
🔰 شیعیان فلسطین، باتوجه به اینکه اکثر کشورهای اطراف آن اهل سنت هستند و از طرفی دور از مرکز پیدایش اسلام و حضور ائمه شیعه بودهاند، چه پیشینهای دارند و چگونه شیعه شدهاند؟
از گروه شیعی «صابرین» در فلسطین چه میدانید؟!
🔸 ان شاءالله توی دوتا پست به پاسخ دو سوال بالا میپردازم.
⬅️درمورد سوال اول، باید بگم لزوم اطلاع حداقلی و مختصر از پیشینه هر کشور و منطقهای لازمه، چه برسه به زادگاه ابراهیم و محل زندگی موسی و عیسی و جایگاه عظیم بیتالمقدس که ارتباط تشیع در تاریخ با اون، قطعا مهمه.
⬅️درمورد سوال دوم هم، آشنایی با مردمان حاضر در فلسطین و بهخصوص اهل تشیع اون، به ما کمک میکنه که توی بزنگاهها کمتر فریب رسانهها رو بخوریم؛ چرا که تنوع فکری و گروههای فعال فلسطینی خیلی بالاست و احتمال افتادنِ تفرقه هم بههمین نسبت زیاده.
توی فلسطین بهجز صابرین، جنبش جهاد اسلامی هم هست که اگرچه 100درصد جمعیتش شیعه نیستن، ولی کاملا تفکرات شیعی و نزدیک به انقلاب اسلامی داره، منتهی فعلا با این جنبش کاری ندارم، چون بهاندازه کافی معروف و شناختهشده هست.
🔻 ابتدا به سوال اول، که کلیت پیشینهی حضور شیعیان در فلسطین هست میپردازیم.
✅ پیشینه حضور شیعه توی فلسطین به صدر اسلام و حضور ابوذر غفاری در شام برمیگرده که توسط بزرگواران خائن به اسلام، ابوذر، صحابی بزرگ پیامبر، به مناطق شام و فلسطین تبعید شد تا باتوجه به اینکه اون مناطق با اسلام معاویه و امثالهم مسلمان شده بودن، ابوذر نتونه تاثیر خاصی بگذاره، که البته گذاشت و شیعیان جنوب لبنان و مقداری از شیعیان فلسطین، تا حدود زیادی حاصل تلاشهای ایشونه. البته انتصاب کوتاهمدت مالک اشتر به حاکمیت مصر توسط حضرت علی هم در رسیدن اسلام ناب به اون نواحی، بیتاثیر نبوده.
🔹 «مقدسی» در کتاب «احسن التقاسیم» و ناصر خسرو در کتاب «سفر به آرامگاه ابوهریره»، نقل کردهان که زمانی بیشتر جمعیت فلسطین را شیعیان تشکیل میدادن! مذهب شیعه در قرن چهارم و در عصر حکومت «فاطمیان» در فلسطین رونق پیدا کرد. «الحاکم بامرالله»، ششمین حاکم فاطمیان، «دارالعلم فاطمی» رو در بیتالمقدس تاسیس کرد. این مکان تاثیر قابل توجهی در گسترش تشیع توی فلسطین داشت و تا زمان اشغال فلسطین توسط صلیبیها، به فعالیت خودش ادامه داد. با وجود جنگهای صلیبی و بعد از اون، تسلط صلاحالدین ایوبی سنیمذهب بر مناطق فلسطین و شام، همچنان شیعه در فلسطین باقیموند تا اینکه در عصر عثمانی شیعیان فلسطین دوباره مطرح شدند.
اذیت و آزار شیعیان
اولین سرکوب شیعیان فلسطین توسط صلاحالدین ایوبی رخ داد. پس از رونقگرفتن شیعه، در عصر عثمانی، احمد پاشا حدود ده سال با شیعیان مبارزه کرد و کتابهای اونا رو آتش زد!
✅ تا الان که، در سال 2010م، سرویس امنیتی حماس دهها تن از مستبصران شیعه رو بازداشت کرد. از طرف دیگه، گروه «ابن بار الخیریة الاسلامیة» در غزه وجود داره که عمده فعالیتش، مبارزه با گسترش تشیع است. همچنین اخیرا جنبشی با نام «جهاد سلفی» در غزه تاسیس شده که هدف اصلی اون مبارزه با شیعه است. اینها از نسل همون گروههای مذهبی منفعل یا پانعربی هستن که تا قبل از الهام مردم فلسطین از مقاومت اسلامی حزبالله لبنان، هیچوقت نتونستن در برابر اسرائیل استقامت کنن.
✅احزاب و گروههای شیعه
جنبش جهاد اسلامی به عنوان پرچمدار شیعه در فلسطین شناخته میشه. بنیانگذار این جنبش، «فتحی شقاقی» بود. فتحی شقاقی از تفکر شیعی تاثیر میپذیرفت و بههمین خاطر، جنبش جهاد اسلامی رو نماد شیعه در فلسطین میدونن. گروه جدیدالتاسیس «جنبش صابرین» هم از جنبش جهاد اسلامی منشعب شده و به شیعه نزدیکه. از دیگر گروههای شیعی فلسطینی میشه به «مجلس شیعه اعلی فلسطین» اشاره کرد. این گروه سال 2006م توسط محمد عبدالفتاح غوانمه تاسیس شده. ضمنا یکی از مهمترین انجمنهای شیعه فلسطین، «انجمن شقاقی» هست که استثنائاً یک انجمن خیریه و غیر سیاسیه.
چندتا نهاد کوچک فلسطینی دیگه هم در اختیار شیعیان هستن که تیتروار میگم: انجمن جوانان اسلامی، درمانگاه احسان خیری، مدرسه نقاء، جمعیت غدیر، جمعیت آل البیت. هفتهنامه «الاستقلال» و شبکه رادیویی «إذاعة صوت القدس»
#بصیرت_افزایی #تفکر_بسیجی #تکلیف #حفظ_نظام #مذاکره_نمیکنیم #جنگ_نمیشود #دولت_تحقیر_وتزویر #سرطان_اصلاحات #دشمن_شناسی #انتخاب_اصلح #اقتدار #شهدای_مدافع_حرم #ایران_اسلامی
🔻 با فوروارد کردن مطالب کانال ، خواص را به دوستانتان معرفی کنید .
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص را در اینستاگرام ، سروش ، ایتا و تلگرام دنبال کنید
@khavas1399