⁉️ دولت بنگاهدار یا دولت سیاستگذار؟!
📝 یعقوب ربیعی
🔰 مؤلفههای بسیاری را از وضعیت صنایع در دهه ۹۰ میتوان استخراج نمود که باعث شده است تا دیروز رهبر معظم انقلاب بگویند حقاً و انصافاً خرسندکننده نیست؛ از سرگردانی در راهبرد صنایع تا قوانین بیثبات و مقررات غیرقابلپیشبینی، از دوران انتظار برای رفع تحریم تا شرطی شدن اقتصاد و صنعت به تکانههای گاهوبیگاه سیاسی و بینالمللی.
⁉️ اما سؤال این است که راهکار پایان دادن به این مشکلات صنعت سوز و اقتصاد برافکن چیست؟
✅ پاسخ: راهکار مشخص است؛تدوین نقشه راهبردی صنعت کشور .
🔰 لذا در این زمینه چند نکته باید مد نظر باشد:
1⃣ - نبود راهبرد و نقشه راه در صنعت ایران عامل اصلی خردهفروشی، خام فروشی، فعالیت جزیرهای، آسیبپذیری از تکانههای سیاسی و بینالمللی و ... است.
2⃣ - علت رشد کشـورهایی چون کره جنوبی، مالـزی، چین و ... برنامهریـزی و سیاسـتگذاریهای مناسـب جهـت تولیـد کالاهای بـا ارزشافزوده بـالا و بیشینهسازی اقتصادي، بر زنجيره ارزش داخلي بوده است.
3⃣ - دولت زمانی میتواند در این حوزه موفق جلوه کند که از نقش بنگاهداری به توانمندساز، پشتیبانیکننده، هماهنگکننده، پایشگر و هدایتگر، تغییر مسیر دهد.
4⃣ - اگـر قوه مجریه سیاستگذار قوی باشـد، نتایـج آن میتواند بـه حصـول منافـع فراگیـر ملـی، بهبـود فضـای کسبوکار، رونـق اقتصـادی و درنهایت افزایـش رفـاه اجتماعی بینجامد.
5⃣ - تدوین یک نقشه راهبردی برای صنعت میتواند موجب ارتقاي سطح كيفيت محصولات در سطح جهاني، دستيابي به دانش فني و فناوريهاي جديد، حداكثر استفاده از توان داخلي، ارتقاي بهرهوري و ... گردد.
6⃣ - لذا اصلی ترین وظیفه دولت جدید تدوین همین نقشه راهبردی است تا گره از پای افسران دفاع مقدس تولید بگشاید.
✅
@kheymegahevelayat