🍃🌸بسم الله الرحمن الرحیم🍃🌸
🥀🤍با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم🥀🤍
🍃🌸سوره مبارکه کوثر آیات ﴿3-1﴾🍃🌸
⬅️ادامه نکته ها:
🥀🤍كلمه «ابتر» در اصل به حیوان دم بریده و در اصطلاح به كسى گفته مى شود كه نسلى از او به یادگار باقى نمانده باشد. از آنجا كه فرزندان پسر پیامبر در كودكى از دنیا رفتند، دشمنان مى گفتند: او دیگر عقبه و نسلى ندارد و ابتر است.
🔺زیرا در فرهنگ جاهلیّت دختر لایق آن نبود كه نام پدر را زنده نگاه دارد.
🍃🌸بنابراین جمله «انّ شانئك هو الابتر» دلیل آن است كه مراد از كوثر، نسل كثیر پیامبر صلی الله علیه وآله است كه بدون شك از طریق حضرت زهراعلیها السلام مى باشد.
🥀🤍این نسل پر بركت از طریق حضرت خدیجه نصیب پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله شد. آرى خدیجه مال كثیر داد و كوثر گرفت. ما نیز تا از كثیر نگذریم به كوثر نمى رسیم.
🍃🌸فخررازى در تفسیر كبیر مى گوید: چه نسلى با بركت تر از نسل فاطمه كه مثل باقر و صادق و رضا از آن برخاسته است و با آنكه تعداد بسیارى از آنان را در طول تاریخ، به خصوص در زمان حكومت بنى امیّه و بنى عبّاس شهید كردند،
🔺امّا باز هم امروز فرزندان او در اكثر كشورهاى اسلامى گسترده اند.
🥀🤍در زمانى كه خبر تولّد دختر سبب اندوه پدر مى شد، به گونه اى كه صورتش از غصه سیاه گشته و به فكر فرو مى رفت كه از میان مردم فرار كند یا دخترش را زنده به گور كند: «یتوارى من القوم ام یدُسّه فى التّراب»(191) در این زمان قرآن کریم به دختر لقب كوثر مى دهد تا فرهنگ جاهلى را به فرهنگ الهى و انسانى تبدیل كند.
🔻🔻🔻