💢
طرح نور لازم اما ناکافی
🔹فرماندهی انتظامی در جهت عمل به مطالبه عمومی جامعه و در راستای ایجاد سلامت اجتماعی و فرهنگی و آرامش و امنیت اخلاقی در مقام ضابط قانونی دستگاه قضایی به تازگی طرح نور را اجرا کرده که این طرح، واکنشهای گوناگونی را در فضای مجازی در پی داشته است. به منظور آنکه به دور از فضای هیجانی، نگاه جامعی را به این مسئله ارائه دهیم، لازم است به چند نکته تحلیلی اشاره کنیم.
🔸«ویل دورانت» مورخ و فیلسوف آمریکایی در این باره گواهی میدهد: «زنان طبقات بالای اجتماعی، جز در تخت روان روپوشدار، از خانه بیرون نمیآمدند. به آنها اجازه داده نمیشد که آشکارا با مردان اختلاط کنند. در آثار و کتیبههایی که از ایران باستان بر جای مانده، صورت هیچ زنی دیده نمیشود.» این مطلب خود تأییدی بر الزام جامعه ایران باستان بر پوشش است. لذا جامعه ایرانی قبل از اسلام مقید به پوشش بوده و ظهور دین اسلام، به این فرهنگ مدنی جامه اعتقادی پوشاند. در واقع یکی از عوامل ماندگاری دین اسلام در میان جامعه ایرانی نیز همین نقاط تلاقی دین و فرهنگ است. وقایع تاریخی نیز مؤید این مسئله است. در غائله کشف حجاب رضاخانی در سال 1314 شمسی هرچند عدهای تحت تأثیر فضای مسموم فرهنگی، اقدام به کشف حجاب کردند، اما در نهایت آن چیزی که ماندگار شد، حجاب و ارزشهای دینی بود.
🔹برهنگی هرگز نتوانسته در هیچ جای جهان برای بشر، پیشرفت و آرامش ایجاد کند؛ جنبشهای پیایی زنان قربانی در سالهای اخیر گواه این موضوع است. برای نمونه، اثر واینستین (Weinstein effect) یکی از کمپینهای بینالمللی است که مردم داوطلب شدند تا از سوء رفتار جنسی مردان مشهور و قدرتمند پرده بردارند. البته همانطور که پیشگیری بهتر از درمان است، فرهنگسازی نیز مقدم بر تذکر و برخورد قهری است؛ اما پر واضح است کسی که به هنجارهای جامعه بیتوجه است و در مقابل تذکرات مختلف همچنان بر هنجارشکنی اصرار دارد، مرتکب جرم شده و نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
🔸از طرفی، فضای رها و ولنگار، فرهنگ اصیل جامعه را دچار اضمحلال میکند. هیچ کشوری در دنیا اجازه نمیدهد که فرهنگ عمومیش دچار انحطاط و ازهمگسیختگی شود.
🔹مسئله پوشش در تمام کشورها به مثابه یک مسئله قانونی مورد توجه بوده و شهروندانی که حدود پوشش آن کشور را رعایت نکنند، طبیعتاً مجازات میشوند. برای نمونه، در ماده 233 قانون کیفری برزیل هرگونه عمل منافی عفت عمومی یا نمایش اجزای بدن در ملأعام، محکومیتی معادل سه ماه تا یک سال حبس در پی خواهد داشت.
🔸در پایان اینکه مراقبت از فضای عمومی جامعه برای جلوگیری از هنجارشکنی هر چند جای فرهنگسازی را پر نمیکند و فرهنگسازی همچنان تقدم دارد، اما به منزله یکی از ابزارهای بازدارنده مورد استفاده کشورهای دنیاست و ایران نیز از آن مستثنا نیست.
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر
#صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔
http://eitaa.com/khosarbeysh
🆔
http://rubika.ir/khosarbeysh