💥 انتشار اعلامیه جنگ از سوی حزبالله لبنان نقطه مقابل چیزی بود که در تهران تحت عنوان تحلیل "تلهتنش" جاافتاده است. حزبالله با پیشدستی،همان دام را تحت عنوان «تله تنش»برای اسراییل پهن نمود. پس از این رویداد بود که اسراییل عملیات خود در لبنان را با عنوان عملیات ویژه توجیه میکند و از ضرورت اقدامات دیپلماتیک و حتی استقبال از آتشبس موقت سخن گفت؛که البته حزبالله نپذیرفت.
اقدام حزبالله در تعریف نزاع بعنوان جنگ تمامعیار، پیشدستی در چیزی است که اسراییل میلی ندارد که وارد آن شود. برآورد هزینه جنگ غزه طبق روایت بانک مرکزی اسراییل حدود ۶۰ میلیارد دلار و در روایت غیررسمی ۱۰۰میلیارد دلار بودهاست بدون اینکه اهداف اسراییل یعنی نابودی حماس و آزادسازی گروگانها تحقق پیدا کند. نزاع با حزبالله در قاموس یک جنگ تمامعیار عملا حتی اگر نتیجه نظامی برای اسراییل داشته باشد،اما ورشکستگی اقتصادی و مهاجرت شهرکنشینان را در پی خواهد داشت!
البته سطح عملیات ویژه میتواند تا ترور سیدحسن نصرالله هم بالا رود که نوع استراتژی مقاومت در میدان،تعیینکننده خواهد بود!
اما بلحاظ موازنه سیاسی کار حزبالله سختتر از سال ۲۰۰۶ است. در سال ۲۰۰۶ تعارض روسیه و اسراییل بر سر گرجستان باعث شده بود تا پوتین از طریق اسد نقش مهمی در تجهیز حزبالله داشته باشد. علاوه بر این حمایت سوریه و و نقش دولت احمدینژاد نیز بسیار محکمتر از امروز بود.
طرح آتشبس ۲۱ روزه بین اسراییل و حزبالله که مورد تایید امریکا، فرانسه و چند کشور دیگر غربی و عربی بود؛ بنظر میرسد که با نپذیرفتن حزبالله ناکام ماندهاست. این طرح بر قطعنامه ۱۷۰۱ و عقبنشینی حزبالله تا عمق ۳۰ کیلومتری مرز فلسطین اشغالی و نیز بازگشت آوارگان هر دو طرف به نقاط مرزی تکیه داشت.
این طرح چنانچه پیداست نمیتوانست نظر مساعد حزبالله را به خود جلب کند. زیرا از یکسو بر عقبنشینی حزبالله تا پشت رود لیتانی تاکید داشت؛ چیزی که پیشتر "سمیر جعجع" در اکتبر سال گذشته در آغاز منازعه حزبالله و اسراییل خواستار آن شده بود. علاوه بر این حزبالله تا تعیین تکلیف آتشبس غزه قصد داشته تا عملیات راکتی خود را بعنوان عامل فشار بر اسراییل حفظ کند و بدین وسیله توازن راهبردی جدیدی را تعیین کند؛ توازنی که به قیمت آوارگی ۶۰هزار ساکن شمال فلسطین اشغالی است.
این درخواست آتشبس ترجمان خواست دولت نتانیاهو است که در روزهای اخیر حتی از باز بودن در دیپلماسی برای حل مسئله لبنان سخن گفته بود.
حزبالله با اعلام بیانیه جنگ بدنبال تلهگذاری برای اسراییل میباشد. ازینرو تا پیش از اعلام عدم پذیرش آتشبس از سوی حزبالله اخبار متعدد نشان از موافقت نسبی نتانیاهو و حتی دنی دانون نماینده اسراییل در سازمان ملل با این سناریوی میانه بود چیزی که مخالف با خواست اپوزیسیون نتانیاهو همچون لیبرمن میباشد.
از سوی دیگر صحنه سیاسی لبنان مهیای انتخاب رییسجمهور جدید لبنان میباشد. سفر ژان لودریان(فرستاده مکرون در امور لبنان) به بیروت و نیز سفر میقاتی به نیویورک در روزهای گذشته علاوه بر انتخاب رییسجمهور به نظر میرسد که مرتبط با ابتکار آتشبس بوسیله پاریس باشد. رسانهها از جوزف عون بعنوان گزینه اصلی ریاست جمهوری لبنان نام میبرند. ازینرو به نظر میرسد که کمیته ۵جانبه (قطر،مصر،عربستان،فرانسه و امریکا) در واقع اتاق فکر مشترک آتشبس و ریاست جمهوری عون باشد.
از سوی دیگر نپذیرفتن آتشبس از سوی حزبالله با توجه به تمایل میقاتی به پایان درگیری باعث کاهش اقبال حزبالله در صحنه سیاسی لبنان خواهد شد. بعلاوه به نظر میرسد که یکی از پیامدهای نپذیرفتن آتشبس، کاهش شانس "سلیمان فرنجیه" بعنوان نماینده مشترک حزبالله و فرانسه برای کسب مقام ریاست جمهوری است که در ادوار پیشین نیز بعنوان گزینه ریاست جمهوری مطرح بود که پیشتر با مخالفت عربستان از رسیدن به این پست باز ماند.
حسین کمیل
#ایران_قوی
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر
#صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔
http://eitaa.com/khosarbeysh
🆔
http://rubika.ir/khosarbeysh