📘📕📙📗📙📙📕📗📘📗
📗📙📘📕📘📗📙📙📕📗
🔖نمونه
💥 فصل ۱۲
📚
#علوم
پایه
#هفتم
قسمت دوم
8 . بعضی از انواع قند های مرکب را نام ببرید و در موردشان مختصراً توضیح دهید .
نشاسته : این کربوهیدرات خوراکی در گیاهان ساخته می شود و در خوراکی هایی مثل برنج ، سیب زمینی ، غلات و گندم وجود
دارد . نشاسته از ترکیب شدن گلوکز ها با هم به وجود می آید .
سلولُز : این کربوهیدرات گیاهی است و در همه ی غذاهای گیاهی وجود دارد . میوه ها و سبزی ها مقدار زیادی سلولز دارند .
سلولز نیز از ترکیب شدن گلوگزها تشکیل می شود .
گلیکوژن : به کربوهیدرات های حیوانی یا قند جانوری معروف است که در سلول های ماهیچه ای بدن مخصوصاً کبد یافت می
شود . گیکوژن نیز از گلوکز ساخته شده است .
نکته : نشاسته ، سلولز و گلیکوژن همه از گلوکز ساخته شده اند ولی آن چه باعث تفاوت آن ها می شود ، تعداد گلوکز ها و
چگونگی پیوند بین آن هاست .
تهیه و تنظیم : فریبرز طاهری جزوه علوم تجربی پایه هفتم فصل 57
نکته : برای شناسایی نشاسته در مواد می توانیم از محلول یُد استفاده کنیم . در صورت اضافه شدن محلول ید به ماده ای ، اگر در آن ماده نشاسته وجود داشته باشد ، محلول ید به رنگ آب تیره در خواهد آمد .
9- نشاسته چگونه و در کجا ساخته می شود ؟ گیاهان در فتوسنتز ، ابتدا قندی به نام گلوکز می سازند ، سپس با وصل کردن
مولکول های گلوکز به هم ، نشاسته می سازند .
🗳 دوستای درسخون و باهوشت رو به کانال دعوت کن 🤓👇
─┅═ঊঈ🍃🍂🍁🍃ঊঈ═┅─
@klase1_12/3
کلاس اول تا دوازدهم