عوامل آسیب زننده به کبد: ۱- بروز یبوست و غفلت از آن ۲-خوردن انواع شیرینی جات و شوری جات و تلخی جات به صورت گسترده ۳-عادت به مصرف تغذیه غربی و فراموش کردن تغذیه به سبک ایرانی(به گونه ایی که حکمای قرون گذشته تا ۳۶۵ نوع آش برای هر روز یک نوع توصیف کرده اند) ۴- رفاقت و همسویی ناخواسته با انواع میکروب ها و تاثیر گذاری در گوارش ۵-مصرف ژلوفن ها و داروهای شیمیایی ۶-بیداری شبانه و بخوابی و غفلت ۷-خورده خوری و مصرف انواع آجیل ها و خشکبار در حد غیر متعارف ۸-خوردن ماست و دوغ به همراه گوشت قرمز ۹-همراهی با انواع دخانیات و قلیان  و همینطور در معرض دود آنها( مثلا کسی که همسرش در کنار او سیگار میکشد) ۱۰-عدم رعایت دستورات اسلام در هنگام شروع تغذیه و نوشیدنی ها و میوه جات https://eitaa.com/kleidsalamti